spot_img
spot_img
spot_img

Camping-ul „Valea Zânelor” se pregătește să primească turiști

Turism Covasna a început lucrări de iginenizare.

Articole similare

Unul dintre cele mai frumoase locuri din România, Camping-ul „Valea Zânelor” din orașul-stațiune Covasna, a intrat în pregătiri pentru sezonul turistic 2025. Vorbim despre un motel, 10 căsuțe și aproximativ 50 de locuri de campare pentru corturi și rulote.

În jur de 1.000 de turiști au venit aici anul trecut, din România și din afara ei, pentru că zona nu e doar superbă, ci e și recomandată pentru aerul curat, similar cu un tratament.

Conducerea Turism Covasna, care administrează campingul, a demarat lucrările de iginenizare, chiar dacă, așa cum se vede din imagini, locul arată foarte bine.

Căsuțele vor fi zugrăvite iar la motel se vor schimba anumite piese de mobilier, astfel încât turiștii să beneficieze de condiții mai mult decât decente.

După cum a precizat pentru covasna45.ro managerul Turism Covasna, Narcisa Diaconu, tarifele sunt aproape la fel ca cele de anul trecut, cu o majorare nesemnificativă.

Astfel, cei care vin în acest an în camping vor avea următoarele costuri:

  • Cameră motel: 110 lei pe zi
  • Autorulotă – 65 lei pe zi
  • Cort – 15 lei pe zi
  • Căsuță – 70 lei pe zi
  • Autoturism – 15 lei pe zi
  • Motocicletă – 12 lei pe zi

Observații:

  • Pentru rulotă și mașină se încasează tarif de mașină + rulotă
  • Pentru turiștii cazați în motel se achită cazarea și parcarea este inclusă în limita disponibilității
  • Pentru conectarea la rețeaua electrică (rulote, corturi, mașini, se percepe o taxă de 20 de lei pe zi.
  • Tarife pentru câine – 10 lei / câine / zi.

Atracțiile zonei

Cei care vin pentru prima dată pe Valea Zânelor au la dispoziție nenumărate moduri de „odihnă activă”, de recreere și de cunoaștere a atracțiilor zonei.

În orașul Covasna sunt multe restaurante, este și un parc cu bănci și flori, în centru, dar și un izvor de apă minerală. Sunt terase, cofetării, casă de cultură, bibliotecă, biserici ortodoxe, catolice sau reformate. Orașul e curat și liniștit, Primăria făcând eforturi constante de a-l menține atragător tot timpul anului.

Cei care sunt interesați de tratamente sau diverse metode de refacere, pot opta, contracost, pentru mofetă sau diverse proceduri la hotelurile din cadrul Turism Covasna. Și tot aici au saună, fitness sau piscină.

Valea Zânelor înseamnă loc de drumeții, de picnic, izvor, plimbare spre Cetatea Zânelor, dar și câteva „urme” ale celebrului Plan înclinat – sistemul unic de transport al lemnului din Comandău, pe o cale ferată îngustă.

Tot pe Valea Zânelor e și Cascada zânelor, ea însăși o atracție a locului.

Vara are loc aici unul dintre cele mai frumoase evenimente tradiționale din România – Nedeia mocănească.

Tot în timpul verii are loc în orașul Covasna și festivalul „Forgács”, în cadrul căruia sunt sărbătorite meșteșugurile din scaunul Orbai și sunt puși în valoare oamenii care duc mai departe tradiția – de la cei care fac porți secuiești sau șindrilă, până la cei care confecționează pălării din paie sau ciubăre.

Și, încă ceva: la jumătatea lunii august va fi organizată o nouă ediție a Festivalului „Datina Junilor”, cu zeci de ansambluri de dansuri și muzică populară din țară și nu numai, cu preparate tradiționale și meșteri din zonă.

Pentru că vorbeam de Comandău, se poate ajunge cu mașina (aproximativ 25 – 30 de minute). O excursie ce merită făcută, pentru că la Comandău peisajele dunt de vis și ofertele turistice sunt tot mai multe. Este acolo și Mănăstirea Prodromița, dar sunt și centre de închiriat ATV-uri sau o stână turistică unde toate produsele sunt locale și 100% eco.

În apropiere de Covasna se află și domenul „Mikes” de la Zăbala, dar și Biserica de la Ghelința, monument istoric.

La 25 de minute este frumosul oraș al curților – Târgu Secuiesc – dar și Sfântu Gheorghe, unde, la fel, merită făcută o excursie, dacă nu ați fost încă.

Revenind la Camping-ul „Valea Zânelor”, deschiderea este condiționată de starea vremii. Anul trecut complexul a funcționat timp de 4 luni și jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole