spot_img
spot_img
spot_img

Meciul România – Belarus ar putea fi anulat

Parlamentul European a cerut UEFA să excludă naționala acestei țări din preliminariile Euro 2024

Articole similare

În mai puțin de două săptămâni, echipa națională va debuta în preliminariile Euro 2024 și va avea șansa revenirii la un turneu final. Ar fi doar al treilea pentru prima reprezentativă, în ultimii 20 de ani, după Euro 2008 și Euro 2016.

Primele două partide din preliminarii sunt cu Andorra și cu Belarus.

Doar că acest al doilea meci e posibil să nu se mai joace. Invazia Ucrainei, declanșată de Vladimir Putin în februarie 2022, a transformat Rusia și Belarus în „oile negre“ ale lumii civilizate. Dacă rușii au cam dispărut de pe harta sportului mondial, în schimb, bielorușii au fost tratați un pic mai blând de comunitatea internațională.

În fotbal, această situație a fost reflectată de excluderea rușilor din toate competițiile organizate de FIFA și UEFA. Belarus a primit doar interdicția de a juca pe teren propriu. Doar că acum, potrivit „Politico”, sancțiunile fotbalistice se pot înăspri și în cazul Belarusului.

Parlamentul European a solicitat, în mod oficial, ca UEFA să excludă naționala acestei țări din preliminariile Euro 2024.

Scrisoarea trimisă forului de la Nyon a fost semnată de 100 de parlamentari. Se așteaptă acum răspunsul președintelui Aleksander Čeferin, slovenul aflat în fruntea UEFA din 2016.

„Simpla participare a naționalei Belarusului la Campionatul European va fi folosită, ulterior, de președintele Lukașenko și echipa sa de propagandă pentru a demonstra că el e bine primit de comunitatea internațională”, se precizează în scrisoarea trimisă lui Čeferin de către Parlamentul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole