Prea Sfințitul părinte Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei, a oferit astăzi, de Sfântu Gheorghe, diplome de recunoaștere și prețuire unor persoane implicate activ în viața comunității românești din Sfântu Gheorghe.

Evenimentul a avut loc după ce PS Andrei a oficiat Liturghia Arhierească de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe la Biserica din deal.

Cele patru persoane sunt: Gabriela Buciu (medic stomatolog), Doina Stroe (funcționar în Instituția Prefectului Covasna), Gheorghe Druțu, epitrop la Catedrala Ortodoxă din oraș și coregraful Ion Gheorghe.
Unul dintre preoți a făcut câte o scurtă prezentare fiecăruia dintre cei patru.

Dr. Gabriela Buciu s-a născut în Târgu Secuiesc. În 1980 a absolvit cursurile Facultății de Stomatologie din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie din Iași. În 1988 a ocupat postul de medic stomatolog la cabinetul școlar din zona Gării Sf. Gheorghe și apoi la cabinetul Grupului Școlar „Kós Károly” de unde s-a și pensionat, în anul 2018. „Dumneai mărturisește că dedică acest premiu și acest moment părinților săi mutați la cele veșnice, arătându-le multă recunoștință pentru tot ajutorul dat să-și împlinească visurile”, subliniat părintele.

Doina Stroe s-a născut în Ploiești, Prahova, într-o familie de oameni muncitori. Din anul 1992 și până în 2024 și-a desfășurat activitatea în cadrul Prefecturii județului Covasna, parcurgând toate treptele ierarhice, de la inspector de specialitate, la șef de birou, șef serviciu și director executiv.

Gheorghe Druțu s-a născut în comuna Valea Mărului din județul Galați. După absolvirea Școlii de Maiștri Militari din Sibiu, a fost detașat la UM Bodoc, unde a lucrat până în 1998. Apoi, până în 2016, a lucrat la Intervenții la ISU Sfântu Gheorghein Din anul 1995 este epitrop la catedrala din Sfântu Gheorghe, iar din 2019, cu binecuvântarea Prea Sfințitului părinte Andrei, este și reprezentant în Adunarea Națională Bisericească.

Ion Gheorghe, coregraf, este originar din județul Buzău. „Părinții săi i-au fost călăuze, insuflându-i valori și principii de viață adevărate, dragoste pentru neamul românesc și, prin exemplul personal, prețuire pentru dansul popular traditional. După o carieră militară de excepție, îl cunoaștem azi ca profesor coregraf al Ansamblului artistic „Speranța” al Fundației „Mihai Viteazul”.

Prea Sfințitul Andrei a spus că mai sunt diplome la Episcopie, dând de înțeles că își dorește să fie cât mai multe persoane implicate în comunitate.

La finalul ceremoniei, preotul paroh Ovidiu Mureșan i-a oferit episcopului o icoană cu Sfântul Gheorghe și un buchet de crini imperiali, din partea enoriașilor.



