spot_img
spot_img
spot_img

NASA: planuri pentru a distruge Stația Spațială Internațională

Specialiștii se gândesc la folosirea unui „remorcher spațial”

Articole similare

Stația Spațială Internațională (ISS) a funcționat timp de peste două decenii. A depășit cu mult durata de viață operațională estimată, de 15 ani. Dar chiar și cea mai stabilă prezență a omenirii în spațiu trebuie să se încheie la un moment dat, iar pentru asta este nevoie de nava spațială care va distruge ISS.

NASA gândește un nou plan de retragere a ISS până în 2030.

Specialiștii se gândesc la folosirea unui „remorcher spațial” pentru a o scoate de pe orbită și pentru a face ca ISS să ardă în atmosferă și să cadă într-o zonă sigură cunoscută sub numele de Punctul Nemo.

Primele semne ale planului au apărut în bugetul solicitat de NASA pentru 2024, publicat recent de Casa Albă. Dacă președintele Joe Biden și NASA se vor înțelege, agenția spațială va primi un buget de 27,2 miliarde de dolari, cu aproape 2 miliarde de dolari mai mult decât anul acesta.

În timpul unei conferințe de presă, oficialii NASA au dezvăluit că agenția vrea să folosească aproximativ 180 de milioane de dolari pentru a „iniția dezvoltarea” planului său de remorcher spațial. Suma nu va implica și construirea și desfășurarea propriu-zisă a acestuia. Acestea din urmă ar costa mult mai mult, potrivit Futurism.

„O estimare a costurilor pe care am făcut-o era puțin mai mică de aproximativ 1 miliard de dolari”, a declarat conducătoarea pentru zborul spațial uman la NASA, Kathy Lueders.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole