spot_img
spot_img
spot_img

Poșta Română va fi declarată societate de interes strategic național

Contextul este dat de războiul din Ucraina.

Articole similare

Poșta Română urmează să fie declarată societate de interes strategic național. Contextul este dat de războiul din Ucraina. Poșta trebuie să asigure în mod continuu serviciile poștale atât către cetățeni, dar mai ales către autoritățile publice cu atribuții în domeniul apărării naționale. Acestea sunt argumentele dintr-un proiect de hotărâre de guvern inițiat de Ministerul Digitalizării, condus de liberalul Sebastian Burduja.

Care ar fi efectele pentru Poșta Română?

Se vor crea premisele redefinirii unui nou context privind noi oportunități de colaborare cu alte instituții ale statului, precum și îmbunătățirea modalității de contractare, planificare și finanțare a serviciilor pe care aceasta le oferă”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Proiectul prevede asigurarea cheltuielilor aferente prestării activității vitale de distribuție la nivel național și institutional a bunurilor şi produselor.

Poșta Română „nu poate avea întreruperi ale activității sale și în consecință, modificările propuse prin prezentul act normativ trebuie aprobate și implementate în regim de urgență”, se mai arată în document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole