spot_img
spot_img
spot_img

Roubini: „Pregătiți-vă de o recesiune abruptă. Bursele vor pica”

Piețele ar trebui să se pregătească pentru o criză.

Articole similare

Nouriel Roubini este economistul care a prezis cu exactitate criza din 2008. El spune acum că piețele ar trebui să se pregătească pentru o criză, deoarece factorii de stres duc la o „buclă fatală” în economie.

Roubini a avertizat de mult despre un haos financiar iminent. Economistul scrie că SUA se confruntă cu o criză financiară majoră, iar economia intră în ceea ce el numește „o buclă doom”.

Într-un articol de opinie pentru Project Syndicate, Roubini a prognozat un viitor ciclu de durere economică, în timp ce SUA se luptă atât cu o inflație ridicată, cât și cu povara mare a datoriei.

Urmează o perioadă de recesiune.

„O recesiune severă este singurul lucru care poate tempera inflația prețurilor și a salariilor, dar va face criza datoriilor mai severă și, la rândul său, va alimenta o recesiune economică și mai profundă”, a spus el. „Din moment ce sprijinul de lichiditate nu poate preveni această buclă sistemică, toată lumea ar trebui să se pregătească pentru viitoarea criză a datoriilor stagflaționiste”.

Renumitul economist este cunoscut pentru prognozele sale sumbre. El vorbește demult despre o criză stagflaționistă a datoriilor. Aceasta va implica o recesiune abruptă care combină cele mai grave aspecte ale stagflației anilor 1970 și criza financiară din 2008. El se așteaptă ca un astfel de scenariu să lovească economia cu o inflație ridicată, o creștere economică scăzută și o prăbușire de 30% a burselor.

Acest dezastru vine în mare parte ca urmare a trei factori de stres economic cu care se confruntă SUA: inflație ridicată, niveluri ridicate ale datoriei și instabilitate financiară.

Rezultatul este o „trilemă” care lasă Fed într-un impas, a spus Roubini. El a prezis că oficialii Fed vor „scăpa” în cele din urmă de creșterea ratelor dobânzilor, iar acest lucru va provoca o inflație fulgerătoare, probleme de datorie și instabilitate financiară în întreaga economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole