spot_img
spot_img
spot_img

Banca bogaţilor din SUA, în derivă

Acţiunile First Republic Bank s-au prăbuşit cu 21% pe Bursa din New York. Depozitele băncii au scăzut cu 100 miliarde de dolari în trimestrul 1

Articole similare

Acţiunile First Republic Bank s-au prăbușit cu 21% în tranzacţiile de după închiderea şedinţei de pe Wall Street, în aşa numitul program after-hours. Instituţia de credit a anunţat că explorează opţiuni de echilibrare în condiţiile în care depozitele sale au scăzut cu peste 100 mld. dolari, mai mult decât estimările analiştilor.

Wall Street Journal cataloghează creditorul ca fiind o bancă a bogaţilor. O bancă ce continuă să dea credite pentru locuinţe persoanelor cu venituri mici.

Depozitele First Republic Bank (FRC.N) au scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari în primul trimestru.

Banca a anunţat că analizează inclusiv restructurarea bilanţului său, umbrind profitul care a bătut piaţa şi trimiţând acţiunile sale în scădere, notează agenţia de presă Thomson Reuters.

Rezultatele marchează cel mai important trimestru pentru bancă deoarece se pregăteşte să crească depozitele asigurate și să reducă împrumuturile de la Federal Reserve Bank şi soldurile împrumuturilor. Banca americană se gândește să concedieze aproape 20-25% dintre angajați în al doilea trimestru din acest an.

„Luăm măsuri pentru a ne reduce semnificativ cheltuielile pentru a ne alinia cu obiectivul nostru de reducere a dimensiunii bilanţului”, a spus un director executiv într-o convorbire telefonică.

First Republic a intrat în centrul atenţiei în mod intens după ce Silicon Valley Bank (SVB) şi Signature Bank s-au prăbuşit, zdruncinând încrederea în băncile regionale din SUA şi determinând clienţii să mute miliarde de dolari către instituţii mai mari.

Depozitele au scăzut la 104,47 miliarde de dolari, de la 176,43 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, în pofida faptului că creditorul a primit un colac de salvare de 30 de miliarde de dolari în depozite combinate de la giganţii bancari americani, inclusiv Bank of America Corp. (BAC.N), Citigroup Inc. (C.N), JPMorgan Chase & Co (JPM.N) şi Wells Fargo & Co (WFC.N).

Excluzând ajutorul marilor bănci, scăderea depozitelor a fost de aproape 102 miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole