spot_img
spot_img
spot_img

Situație explozivă în Superliga României!

Farul Constanța poate câștiga campionatul într-un singur meci.

Articole similare

Superliga României intră pe ultima turnantă. Mai sunt doar 3 meciuri și vom cunoaște noua campioană a României. Vom afla și echipele care ne vor reprezenta în cupele europene.

După rezultatele din ultima etapă, în lupta finală pentru câștigarea titlului au rămas Farul, FCSB și, cu șanse mai mult teoretice, CFR Cluj.

În clasament, Farul este pe primul loc, cu 46 de puncte. FCSB – pe locul 2, cu 43 de puncte. CFR Cluj – pe locul 3, cu 39 de puncte. (Farul nu beneficiază de rotunjirea punctelor, în timp ce FCSB și CFR Cluj au beneficiat de rotunjire. În caz de egalitate, este avantajată echipa care nu a beneficiat de rotunjire).

Superliga: scenariile pentru câștigarea titlului

FARUL CONSTANȚA

  1. Câștigă campionatul dacă va învinge la Craiova și pe FCSB.
  2. Câștigă campionatul dacă pierde la Craiova, dar câștigă acasă meciul cu FCSB.
  3. Pierde cu FCSB, dar câștigă meciurile de la Craiova și acasă cu CFR Cluj. 

FCSB

  1. FCSB este obligată să câștige toate meciurile, dar are nevoie ca Farul să mai facă cel puțin un egal în celelalte două meciuri.
  2. Dacă pierde meciul de la Farul, FCSB are nevoie de două înfrângeri ale constănțenilor la Craiova și cu CFR Cluj

CFR Cluj

  1. CFR Cluj are nevoie ca FCSB și Farul să termine la egalitate, iar CFR să învingă în ambele meciuri directe. De asemenea, ar avea nevoie ca Farul să mai facă un pas greșit în meciul de la Craiova. De aceea, șansele trupei lui Dan Petrescu sunt mai mult teoretice.

În actualul context din campionat, meciul dintre Farul Constanța și FCSB, de la Ovidiu, se va juca cu titlul pe masă. Cine câștigă acest meci va avea cele mai mari șanse să câștige și Superliga.

Bătălia pentru cupele europene

În bătălia pentru cupele europene trebuie ținut cont și de finala Cupei României. În finală se vor înfrunta U. Cluj și Sepsi OSK. Trebuie menționat faptul că U. Cluj nu are licență pentru cupele europene. Dacă clujenii vor câștiga trofeul, atunci locul 4 devine eligibil pentru cupele europene.

Echipa care va termina pe locul 4 în play-off va juca un meci de baraj cu echipa de pe primul loc din play-out. În cazul în care Sepsi va câștiga cupa, acest calcul se anulează, iar locul 3 din play-off va juca baraj cu primul loc din play-out.

Pentru locurile 3 și 4 este, în acest moment, o bătălie în 3 echipe: CFR Cluj (39 de puncte), CSU Craiova (36 de puncte) și Rapid (34 de puncte).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole