spot_img
spot_img
spot_img

Doctoratul Elenei Ceaușescu va fi scos la licitație

Mai mult de 30 de obiecte istorice ale familiei Ceauşescu sunt scoase la licitaţie săptămâna viitoare, pe 19 mai.

Articole similare

Săptămâna viitoare se scot la licitație mai multe obiecte care au aparținut familiei Ceaușescu. Printre acestea, articole vestimentare ce au aparţinut lui Nicolae Ceauşescu şi teza de doctorat semnată de Elena Ceauşescu. De asemenea, se vor licita afişe sau fotografii semnate de cuplul dictatorial. Obiectele oferă perspective asupra vieţii lor private, puterii pe care o exercitau, asupra gândirii şi a modului acestora de operare.

Se vinde teza de doctorat în chimie – „Polimerizarea izoprenului”.

Cu această teză, Elena Ceauşescu a obţinut titlul de doctor. Piesa are preţul de pornire de 300 de euro şi face parte din mica serie de 3 exemplare dactilografiate, originale, a cărei realizare era obligatorie potrivit regulamentelor în vigoare în epocă.

Doctoratul în chimie al Elenei Ceauşescu a trezit controverse şi zvonuri, înăbuşite rapid de mijloacele de forţă ale regimului. Teza de doctorat îi deschidea Elenei Ceauşescu un lung drum al unei aşa-zise consacrări ştiinţifice – director al Institutului de Cercetări Chimice din Bucureşti, dar şi membru al Academiei Române.  

O piesă istorică ce apare în fotografiile de epocă este şapca bărbătească din bumbac, ce i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu. Preţul de pornire al accesoriului vestimentar este de 600 de euro, fiind însoţit de certificatul R.A.P.P.S. eliberat la data vânzării acesteia prin licitaţiile din anii 1991-1993.

În reşedinţa familiei Ceauşescu s-a aflat şi arborat şi steagul PCR din mătase, de asemenea însoţit de certificatul R.A.P.P.S., care, în licitaţie are preţul de pornire de 500 de euro.

În cadrul evenimentului din 19 mai se va scoate la licitaţie şi o inedită sticlă de colecţie de Vodkă „Ceauşescu”.

Între alte piese deosebite din licitaţie se numără şi o inedită fotografie care îl ilustrează pe Nicolae Ceauşescu în mină, împingând un furgonet. Imaginea a fost surprinsă de celebrul fotograf Armand Rosenthal şi are preţul de pornire de doar 50 de euro.

Pentru preţul de pornire de 200 de euro vor fi scoase la licitaţie 22 de fotografii care îl ilustrează pe Nicolae Ceauşescu după cutremurul din 1977. Un fragment din corespondenţele lui Nicolae Ceauşescu este lotul format din două cărţi de vizită trimise de fostul dictator către George Macovescu. Piesele au preţul de pornire de doar 75 de euro şi provin din colecţia fostului Ministru de Externe George Macovescu, căruia i-au fost adresate cărţile de vizită însoţite de mesaje de mulţumire.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole