spot_img
spot_img
spot_img

Kelemen Hunor anunță că UDMR renunță la guvernare

„La impuse nu se poate lucra!”

Articole similare

UDMR a încercat să rămână la guvernare în echipa lui Marcel Ciolacu. A acceptat să dețină ministerele Mediului și Energiei în noul guvern, arătând mai multă flexibilitate în negocieri. PNL s-a opus însă acestei variante.

„Aș vrea să începem cu un exercițiu de logică. Se face rocada potrivit acordului. E logic că merge această Coaliție pe acest acord semnat și se face rocada premierului. Am impresia că și respectarea acordului se referă la schimbarea premierului. Totul e în aer. Dacă mergem pe un acord semnat în 2021, ar trebui să mergem pe această linie.

Acum aproape o săptămână am discutat și colegii au zis că nu putem continua, nici cu ministerul Dezvoltării, nici cu Ministerul Mediului. Am zis că nu e corect, că avem rezultate.

Am propus să mergem pe acordul de coaliție: nu se poate. Am zis să mergem pe varianta cu Ministerul Dezvoltării. Au fost făcute câteva discuții în urma cărora s-a conturat o soluție: să preluăm două ministere noi.

Azi am făcut oferta să prelăm noi Ministerul Mediului și Energiei, nu s-a putut nici această variantă. PNL are atât Dezvoltarea cât și Mediul. Nu poate renunța la niciunul dintre ministere.

Regret enorm de mult, dar la impuse nu se poate lucra”, a declarat aseară Kelemen Hunor, președintele UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole