spot_img
spot_img
spot_img

Viktor Orbán: Războiul din Ucraina se va încheia când vor dori SUA

„Ucrainenii vor rămâne fără soldați mai devreme decât rușii”

Articole similare

Premierul ungar Viktor Orbán a declarat într-un interviu acordat ziarului german Bild că Ucraina nu mai este o țară suverană din moment ce nu poate lupta împotriva Rusiei fără sprijinul Occidentului. Orbán a mai spus și că războiul se va încheia când vor dori Statele Unite.

„Nu vreau să influențez ucrainenii, dar pledez mereu pentru pace, pace, pace. În caz contrar, vor pierde o cantitate uriașă de bogăție, multe vieți și vor avea loc distrugeri inimaginabile. Prin urmare, pacea este singura soluție în acest moment. Pacea înseamnă armistițiu în acest moment”, a declarat el.

„Ucrainenii vor rămâne fără soldați”, spune Orbán

El a insistat că nu se referă la regrese sau victorii specifice înregistrate de o parte sau alta în timpul conflictului declanșat de Vladimir Putin anul trecut, ci la rezultatul final al acestuia.

„Problema este că ucrainenii vor rămâne fără soldați mai devreme decât rușii, iar acesta va fi factorul decisiv până la urmă”, a spus Orbán.

Întrebat de Bild despre faptul că ucrainenii spun că vor încheia un armistițiu doar după ce își vor elibera teritoriile ocupate de forțele de invazie, Viktor Orbán a răspuns că este familiar cu „această părere”.
„Dar ceea ce contează cu adevărat este ce vor americanii să facă. Ucraina nu mai este o țară suverană. Nu au bani. Nu au arme. Ei pot lupta doar pentru că îi sprijinim în Occident”, a argumentat Viktor Orbán.

„Deci, dacă americanii decid că vor pacea, va fi pace”, a conchis premierul ungar.

Jurnaliștii de la Bild i-au spus că, în cazul în care țările NATO i-ar fi urmat sfaturile la începutul războiului și nu ar fi oferit sprijin Ucrainei, țara ar fi acum ocupată în întregime de ruși.

„Aceasta este o ipoteză pentru care nu există dovezi”, a răspuns Viktor Orbán.

Întrebat despre evenimentele ce au avut loc sâmbătă în Rusia și urmările lor, premierul maghiar a răspuns că acestea sunt evenimente fără vreo mare importanță. El nu consideră că poziția președintelui Vladimir Putin a fost slăbită în vreun fel de rebeliunea lui Evgheni Prigojin.

Orbán a adăugat că a avut informații despre ce se întâmplă în Rusia de la serviciile de informații de la Budapesta și că acestea au evaluat răsmerița ca fiind „neimportantă”.

„Știți, Putin este președintele Rusiei. Prin urmare, dacă cineva sugerează că el ar putea cădea sau fi înlocuit, atunci acea persoană nu înțelege poporul rus și structurile de putere din Rusia”, a mai spus el, explicând că în Rusia totul funcționează diferit față de țările europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole