spot_img
spot_img
spot_img

Dominik Szoboszlai, al treilea cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool

Englezii au plătit 70 de milioane de euro pentru fotbalistul maghiar.

Articole similare

Fotbalul din Ungaria ajunsese, în urmă cu 15-20 de ani, la cel mai scăzut nivel din istoria sa. Atunci, autoritățile de la Budapesta au luat decizia de a face investiții masive în sport și cu precădere în fotbal.
În Ungaria s-au dezvoltat academii de fotbal, iar Guvernul investește atât în țară, cât și în străinătate. Cel mai apropiat exemplu pentru noi sunt investițiile venite de la Budapesta și direcționate către Sepsi OSK.

Între timp, rezultatele au început să apară. Naționala de fotbal a Ungariei este o forță în Europa. Forțele continentului merg cu mare teamă la Budapesta, așa cum veneau pe vremuri și la București.

Szoboszlai, apogeul unor investiții strategice.

Clubul englez FC Liverpool a oficializat transferul mijlocaşului maghiar Dominik Szoboszlai. Cormoranii au achitat către clubul german RB Leipzig clauza de reziliere a lui Szoboszlai, în valoare de 70 de milioane de euro.

Este cel mai mare preț plătit pentru un jucător din această zonă a Europei. Spre exemplu, cel mai mare preț de transfer pentru un jucător român a fost cel plătit de Chelsea pentru Adrian Mutu (19 milioane de euro).

22 de goluri și 22 de pase decisive a reușit Szoboszlai în cele 91 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul lui RB Leipzig (echipă la care a ajuns în ianuarie 2021).

RB Leipzig era calificată în grupele Champions League (locul 3 în Bundesliga), dar Szoboszlai va evolua cu Liverpool în grupele Europa League (locul 5 în Premier League).

Szoboszlai este al treilea cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool, după Virgil van Dijk (84,6 milioane de euro) și Darwin Nunez (80 de milioane de euro).

Este al doilea transfer realizat de Liverpool în această vară, după ce „cormoranii” l-au adus și pe argentinianul Alexis Mac Allister (Brighton). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole