spot_img
spot_img
spot_img

Pașapoartele electronice vor fi livrate prin Poșta Română

Poșta s-a asigurat că cetățenii au voie să semneze fizic și că pot achita cash tariful de expediere.

Articole similare

Aproximativ 250.000 de pașapoarte electronice vor fi expediate prin Poșta Română la domiciliul românilor care au solicitat aceste acte.

Compania Poșta Română a câștigat prin licitație un contract pe 12 luni cu Direcția Generală de Pașapoarte din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Contractul, scos la licitație de MAI în luna iunie prin procedură simplificată, a avut o valoare estimată de 3,5 milioane lei (fără TVA). Singura ofertă a fost depusă de Poșta Română.

În cadrul procedurii, Poșta a adresat o serie de întrebări MAI legate de cerințele tehnice solicitate în acest contract pentru servicii de curierat.

Una din întrebările Poștei în cadrul procedurii a fost dacă se acceptă încasarea tarifului de expediere a trimiterii la destinație cu numerar.
MAI i-a răspuns că prin caietul de sarcini nu este exclusă această modalitate de încasare a taxei de curierat la destinație.

Poșta a mai întrebat dacă preluarea semnăturii fizice a destinatarului pe formulare, scanarea și încărcarea în aplicația AWB a semnăturii și transmiterea electronică este o metodă corespunzătoare cerințelor tehnice din caietul de sarcini al licitației.

MAI a răspuns că punctajul obținut la factorul de evaluare „capacitate tehnică” va fi conform gradului de dotare a curierilor cu echipamente de preluare electronică a semnăturii.

În plus, MAI i-a comunicat să aibă în vedere și o altă cerință din caietul de sarcini, respectiv că „prestatorul va comunica expeditorului faptul că plicul a fost livrat și se va transmite electronic (prin schimb automat de fișiere xml) confirmarea primirii (semnătura care nu trebuie să depășească 12 KB).

Termenul de confirmare a livrării este de 24 de ore de la momentul predării plicului către destinatar. Aceasta se poate face fie printr-o înștiințare privind stadiul livrării, fie prin transmiterea semnăturii de primire, în mod electronic. Modalitatea de confirmare va fi prin transmiterea în format electronic a semnăturii de primire prin intermediul fișierelor xml.”

În final, Direcția Generală de Pașapoarte a atribuit acest contract către Poșta Română în data de 31 iulie la un preț final de 3,15 milioane de lei (fără TVA), potrivit unui anunț publicat marți 8 august în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole