spot_img
spot_img
spot_img

Câte posturi vacante sunt în instituțiile de stat?

Statul are 1,28 milioane de angajați.

Articole similare

Coaliția anunța că a decis să desființeze 200.000 de posturi vacante din instituțiile de stat. Potrivit ultimul bilanț din iunie 2023 al Ministerului Finanțelor, aparatul bugetar are 1.284.199 de posturi. 204.468 sunt locuri vacante.

„Acesta este cu adevărat momentul de răscruce pentru România şi, a spus domnul prim-ministru, să avem mai puţini şefi la bani. Sunt peste 16.000 de şefi la banii publici, noi le spunem ordonatori de credite”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Pe lista Ministerului Finanțelor, numărul posturilor vacante din aparatul administrativ al statului este de 202.576. 102.019 posturi sunt în administrația centrală și alte 100.557 sunt în administrația publică locală.

Potrivit documentului Ministerului Finanțelor, din cele 102.019 posturi vacante din administrația centrală, 59.574 de posturi se află în instituțiile finanțate integral din bugetul de stat. Printre instituțiile cu cele mai multe posturi vacante se numără de departe Ministerul Apărării Naționale și Ministerul de Interne.

Unde sunt cele mai multe posturi vacante în instituțiile statului?

– Ministerul Apărării Naționale – 23.525
– Ministerul de Interne – 13.593
– Ministerul Educației – 5.727
– Ministerul Finanțelor – 3.186
– Secretariatul General al Guvernului – 2.112
– Ministerul Sănătății – 1.602
– Înalta Curte de Casație și Justiție – 1.266

În administrația locală, există 57.942 de posturi vacante.

În prezent, statul are 1,28 milioane de angajați, pentru care plătește 135 de miliarde de lei pe an.

Teama de creștere a deficitului bugetar

Marcel Boloş spune că dacă măsurile fiscale discutate de coaliție nu vor fi aprobate, deficitul bugetar va ajunge în jur de 7% din PIB.

„Rectificarea bugetară nu poate avea loc decât după ce aceste măsuri se aprobă. În caz contrar, dacă măsurile nu se aprobă, spun cu toată răspunderea: deficitul bugetar ajunge în jur de 7% din PIB.

Coaliţia trebuie să fie foarte pragmatică şi este, din acest punct de vedere, să rezolve această problemă pe care o avem acum. Cum am spus, deciziile sunt ale coaliţiei de guvernare şi sunt convins că dumnealor vor decide ce este mai bine pentru România, aşa cum a afirmat domnul prim-ministru, şi măsurile cât de curând vor fi aprobate.

Repet, în caz contrar, spun cu toată răspunderea şi responsabilitatea, deficitul bugetar va ajunge în jur de 7%”, a afirmat Boloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole