spot_img
spot_img
spot_img

Ungaria anchetează Booking.com

Datorii de miliarde de forinți către furnizorii de cazare!

Articole similare

Autoritatea Ungară pentru Concurenţă (GVH) a solicitat o anchetă sectorială accelerată privind datoriile persistente ale companiei olandeze Booking.com, care intermediază cazări, faţă de furnizorii de cazare din Ungaria, informează agenția MTI.

De asemenea, Agenţia Ungară de Turism a lansat un serviciu de asistenţă juridică pentru cei afectaţi. Tema s-a aflat pe agenda şedinţei subcomisiei pentru turism a Comisiei economice a Parlamentului ungar.

Potrivit preşedintelui şedinţei, Kristóf Szatmáry (Fidesz), nu este adevărat faptul că Booking.com şi-ar fi achitat toate datoriile faţă de furnizorii de cazare din Ungaria.

Subcomisia examinează ce măsuri ar trebui luate pentru a preveni ca acest lucru să nu se mai întâmple. Adică, o multinaţională să acumuleze datorii de miliarde de forinţi prin abuz de poziţie dominantă.

Csaba Balázs Rigó, preşedintele Autorităţii Ungare pentru Concurenţă, a declarat că pregătirile pentru o anchetă sectorială rapidă sunt în curs. Aceasta ar putea fi lansată în această lună. Ancheta Booking.com va dura până la 30 de zile, dar va putea fi prelungită. Rezultatul anchetei va conţine propuneri concrete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole