spot_img
spot_img
spot_img

Alina Rotaru-Kottmann, bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta!

Alina Rotaru-Kottmann, bronz la săritura în lungime!

Articole similare

Alina Rotaru-Kottmann a reușit o performanță incredibilă la Campionatele Mondiale de la Budapesta. A urcat pe podium la proba de săritură în lungime.

Sportiva în vârstă de 30 de ani se calificase sâmbătă, 19 august, în finala de la săritura în lungime din cadrul Campionatelor Mondiale de la Budapesta cu 6,69 metri, al nouălea rezultat. Însă Alina Rotaru-Kottmann nu a dezamăgit nici în finală.

Sportiva noastră și-a asigurat medalia de bronz după ce a sărit 6 metri și 88 de centimetri. Astfel, România și-a asigurat o medalie la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Primul loc l-a ocupat Ivana Vuleta din Serbia cu o săritură de 7 metri și 14 centimetri. Pe locul al doilea s-a clasat Tara Davis Woodhall din SUA, cu 6 metri și 91 de centimetri. Campioana mondială en-titre a probei de săritură în lungime, germanca Malaika Mihambo (29 de ani) absentează de la ediția din acest an. Ea a suferit o ruptură musculară la coapsă când a concurat la Campionatele Naționale din iulie.

Alina Rotaru-Kottmann va participa la JO de la Paris

Alina Rotaru-Kottmann, sportiva care reprezintă clubul Steaua București și care este antrenată de Mihai Corucle, este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris. Ea a bifat baremul de la concursul de la Inneringen. Astfel, sportiva va concura la Jocurile Olimpice de la Paris. Ar fi cea de-a treia prezență în competiție, după edițiile din 2021 și 2016.

Alina Rotaru-Kottmann a luat prima medalie la un Campionat Mondial pentru țara noastră după ce România nu mai luase o medalie din 2009. La Berlin, Nicoleta Grasu a luat bronzul la aruncarea discului, iar Nicoleta Stoian la aruncarea suliței.

Alina Rotaru-Kottmann a început atletismul la vârsta de 7 ani, la Clubul Sportiv Dinamo București. Ea a obținut rezultate foarte bune în probele de 100 de metri, săritura în înălțime și săritura în lungime.

Foto: FR Atletism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole