spot_img
spot_img
spot_img

Orașul Birmingham s-a declarat în faliment

Al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie are datorii de 760 de milioane de lire sterline.

Articole similare

Birmingham, al doilea oraș din Marea Britanie ca mărime, s-a declarat în faliment. A suspendat toate cheltuielile neesențiale după ce a primit cereri de plată egală în valoare de până la 760 de milioane de lire sterline, relatează CNN și The Guardian.

Consiliul Local Birmingham, care deservește peste un milion de persoane, a luat măsura după ce autoritatea pentru buget al orașului a estimat că acesta va înregistra un deficit de aproximativ 87 de milioane de lire sterline, după ce angajatele de sex feminin au cerut compensații de sute de milioane de dolari din cauză că sunt plătite la un nivel inferior colegilor lor bărbați.

Creșterea salariilor femeilor, un motiv pentru faliment.

Legislația britanică prevede că acest tip de solicitări pot fi depuse dacă:
– o persoană este plătită la un nivel inferior decât una de sex opus.
– persoana de sex opus prestează același timp de muncă.
– nu există niciun motiv pentru diferența de plată între cele două persoane.

Sharon Thompson, șefa adjunctă a consiliului local din Birmingham, a declarat marți că orașul „se confruntă cu probleme vechi de ani de zile”. Printre acestea se numără și cele legate de plata diferențiată a angajaților serviciilor și administrației locale.

Ea a acuzat însă guvernul conservator condus de Rishi Sunak că a tăiat din finanțarea orașului. La fel ca „guvernele conservatoare consecutive”, despre care spune că au văduvit bugetul local de un miliard de lire sterline.

Un purtător de cuvânt al lui Sunak a spus însă că, „în mod clar, este la latitudinea consiliilor locale să își gestioneze bugetele proprii”. Guvernul „discută regulat cu ele în acest sens” pentru a se asigura că banii contribuabililor sunt cheltuiți corect.

John Cotton, președintele consiliului local, a declarat că va fi elaborat un nou model de plată a angajaților.

Problemele vin și în contextul în care orașul multicultural din centrul Angliei a găzduit vara trecută Jocurile Commonwealth-ului. A fost un eveniment sportiv major pentru țările din fostul Imperiu Britanic. Tot aici urmează să organizeze Campionatele Europene de Atletism în 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole