spot_img
spot_img
spot_img

România, pedepsită după incidentele din partida contra Kosovo

Amendă de 52.000 de euro, iar la partida cu Andorra pot intra doar copiii sub 14 ani.

Articole similare

Partida România – Kosovo a fost întreruptă în minutul 18 și reluată la aproape 50 de minute distanță. Motivul? Ultrașii din galeria României au afișat un mesaj cu conotații politice, pe care l-au și scandat în repetate rânduri. Mesajul a fost „Kosovo e Serbia!”.

Acțiunile acestora i-au lezat pe jucătorii kosovari, care au părăsit terenul. După reluare, România a marcat de două ori și a obținut o victorie prețioasă.

Pe 14 septembrie, la două zile după meci, Comisia de Disciplină a UEFA a deschis o anchetă.

UEFA a judecat cazul și a dat verdictul: amendă de 52.000 de euro pentru FRF și următorul meci să se joace cu porțile închise.

Următorul meci pe teren propriu al României va avea loc pe 15 octombrie, de la 21:45. Adversara va fi Andorra. La meci vor putea asista doar copiii sub 14 ani.

Federația de Fotbal din Kosovo, nemulțumită!

Federația de Fotbal din Kosovo (FFK) va cere o pedeapsă mai aspră. Incidentele care au avut loc pe Arena Națională trebuie sancționate mai drastic.

FFK și-a exprimat nemulțumirea și anunță că va face tot posibilul ca FRF să primească cea mai mare penalitate posibilă.

„Federația de Fotbal din Kosovo își exprimă nemulțumirea față de decizia disciplinară luată de UEFA împotriva Federației Române de Fotbal, cu amendă de 52.000 de euro și un meci fără spectatori.

FFK va continua procedurile legale și va depune o plângere adresată organismelor UEFA, prin care va cere ca pedeapsa pentru FRF să fie cea mai mare posibilă.

În acest sens, ar fi un exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă insultele rasiale către membrii unei federații și către o țară recunoscută la nivel internațional.

FFK este determinată să le ceară celor de la UEFA, prin sancțiuni împotriva FRF, să transmită clar către fiecare federație sau fan că statul Kosovo, echipa națională Kosovo și FFK trebuie tratate și respectate așa cum se întâmplă și cu celelalte țări, selecționate sau federații de sub egida UEFA”, a transmis FFK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole