spot_img
spot_img
spot_img

Marcel Boloș, deranjat de plata compensărilor la energie

„Sunt cheltuieli care ne pot da bătăi de cap.”

Articole similare

„Unde am identificat o ușoară scădere ce pune în pericol deficitul bugetar este zona de contribuții la asigurările sociale”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

„Analizăm să vedem care sunt cauzele și măsurile pe care trebuie să le luăm ca să respectăm ținta de deficit bugetar”, a spus el.

„Avem un angajament față de CE pe care ni l-am luat prin programul de convergență de 4,4% din PIB. Orice depășire a acestei ținte determină consecințele pe care le știm. Noi ne străduim să avem o țintă de deficit rezonabilă încât să nu riscăm decizii ale CE care să încurce implementarea fondurilor europene”, a afirmat Boloș.

Marcel Boloș spune că apar și cheltuieli neprevăzute de Ministerul Finanțelor

El susține că apar cheltuieli pe care nu le statul nu le poate prevedea deseori. „Cheltuielile cu dobânzile pe care trebuie să le achităm atunci când sunt scadențe destul de mari pentru ceea ce înseamnă datoria publică”.

„Inclusiv plata compensărilor la energie poate să ne dea bătăi de cap. Pot să vă asigur că avem banii necesari pentru aceste cheltuieli. Dar știți cum e!… Chiar dacă ai banii necesari, totul se vede printr-un indicator de analiză care este deficitul bugetar”, a explicat Boloș.

„Acela se citește în fiecare lună când îl afișăm. De acolo începe judecata pentru lucrurile pe care le-am făcut și pe care nu le-am făcut.”

Potrivit ministrului, a existat o discuție cu Comisia Europeană. A fost prezentată ținta de deficit planificată de 5,5% din PIB. „Mie mi-ar plăcea să respectăm angajamentele față de Comisia Europeană. Spre acest lucru ne îndreptăm toate eforturile”, a precizat Boloș.

„Nu cred că poate cineva să dea astăzi asigurări că ținta de deficit de 4,4% din PIB va fi cea pe care o vom avea la sfârșitul lunii decembrie. În discuțiile cu CE a fost adusă în discuție ținta de 5,5% din PIB.”

5 COMENTARII

  1. Mai are si tupeu sa vorbeasca de compensarea tarifelor la energie.
    Atita timp cit pretul celor de la Hidroelectrica e aproape identic cu pretul compensat, ar trebui eliminata compensarea. Pentru ca sint o gramada abonati la la alte firme, cu preturi nesimtite, pentru care statul, adica noi, platim diferenta. Dar astea sint firme straine sau firme prietene.
    Firesc ar fi sa se compenseze eventual diferenta de pret fata de cel mai ieftin produs de pe piata.
    Acum, e ca si cind ar fa statul subvenii la icre negre!

  2. Uneori am impresia ca facem tot posibilul sa prospere numai firmele straine.
    Vor sa le puna acel ipozit de 1% din cifra de afaceri, dat din compensari primesc de la guvern de citeva ori mai mult. Si tot sint nemultumiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole