spot_img
spot_img
spot_img

Se schimbă politica de migrație în UE

Persoanele considerate „periculoase pentru securitatea națională” pot fi expulzate.

Articole similare

Președinta Comisiei Europene intenționează să înăsprească politica de migrație a țărilor membre. Ursula von der Leyen a participat la un eveniment în memoria celor doi fani suedezi care și-au pierdut viața lunea trecută în atacul de la Bruxelles.

Pe contul său de X (fostă Twitter), ea a scris: „Pentru mine a fost important să fiu aici, la Bruxelles, după atacul terorist care a afectat capitala Europei. Cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor victimelor.”

În cadrul evenimentului, ea a prezentat o nouă inițiativă care vizează consolidarea politicii de migrație în UE. Astfel, Von der Leyen și-a exprimat sprijinul față de ideea de a permite țărilor membre să deporteze persoane considerate „periculoase pentru securitatea națională”.

Deși nu a oferit detalii suplimentare despre această propunere, măsura se aliniază la cerințele unor națiuni precum Italia și Ungaria. În plus, Belgia și Suedia și-au exprimat sprijinul pentru această sugestie.

„În prezent, persoanelor care sunt considerate o amenințare pentru securitate și au primit un ordin de returnare li se poate cere să plece voluntar. Trebuie să schimbăm acest lucru urgent. Și de aceea noi, Comisia Europeană, am propus ca, dacă o persoană este considerată o amenințare pentru securitatea națională, statele membre ar trebui să aibă puterea de a le forța să plece. Acest lucru figurează, printre altele, în Pactul nostru privind azilul și migrația”, a indicat von der Leyen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole