spot_img
spot_img
spot_img

Parlamentul a aprobat cumpărarea a 32 de avioane F-35

Achiziția ajunge la 6,5 miliarde de dolari.

Articole similare

Parlamentul a aprobat solicitarea ministrului Apărării prin care se achiziționează 32 de avioane F-35. Cea mai scumpă achiziție din istoria Armatei ajunge la 6,5 miliarde de dolari fără TVA.

Armata a cerut aprobarea Parlamentului pentru demararea primei faze a programului F-35, potrivit unui document trimis Parlamentului și consultat de HotNews.ro.

România se va dota cu avioane F-35 în două faze: Faza 1 (2 escadrile-32 de avioane), Faza 2 (1 escadrila-16 avioane).

„Solicităm aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru iniţierea procedurii de atribuire a acordurilor aferente achiziției a 32 de avioane F-35, în cadrul programului de înzestrare „Avion multirol de generația a V-a, F-35″, prin programul de asistenţă de securitate Foreign Military Sales (FMS).”, transmite MApN.

Președintele Iohannis anunțase încă din februarie 2022 că România va achiziționa modelul F-35. Avionul de generația a 5-a produs de Lockheed Martin este cel mai selectat avion nou în statele NATO.

Tranziția spre avioanele de generația a V-a este programată să aibă loc după 2030. Va dura ma mulți ani. O parte din plăți se vor face înainte de livrare. Contractul se referă și la pregătiri ce țin de infrastructură, logistică și pregătirea piloților.

4 COMENTARII

  1. Ba chiar sint bune avioanele astea. A spus chiar Radu Tudor! Expertul militar de recunoastere internatinala de la A3.
    Si se pare ca vom lua si un submarin! Necesar si ala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole