spot_img
spot_img
spot_img

Va fi greu în grupe la EURO 2024

Dacă pierdem cu Elveția, ajungem în a patra urnă valorică.

Articole similare

Echipa națională a României s-a calificat la EURO 2024, dar meciul cu Elveția este în continuare important.

România mai are nevoie de cel puțin un egal în meciul cu Elveția. Meciul este programat marți, 21 noiembrie, ora 21.45, pe Arena Națională. Egalul este necesar pentru a încheia preliminariile pe prima poziție în clasamentul Grupei I.

Prima poziție în Grupa I înseamnă un loc în a doua urnă valorică la tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024. Dacă România pierde cu Elveția, ajunge în urna a patra. Adversarele vor fi extrem de puternice.

În urma rezultatelor înregistrate duminică în preliminarii, componența urnelor s-a modificat. Austria a fost „eliminată” de Belgia din prima grupă valorică, acolo unde se mai află Portugalia, Germania, Franța, Anglia și Spania. În aceste condiții, selecționata condusă de Edi Iordănescu ar pleca cu a doua șansă indiferent de numele adversarei din urna capilor de serie.

Sorții pot aduce surprize în grupe.

Echipa națională a României ar putea avea o grupă neagră la EURO 2024, cu Franța, Olanda și Elveția. Dar calculele sunt provizorii și pot interveni modificări.

Sunt calificate la EURO 2024: România, Germania (țara gazdă), Anglia, Scoția, Belgia, Franța, Portugalia, Spania, Austria, Turcia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, Serbia și Elveția. Din preliminariile pentru EURO 2024 se vor califica 20 de selecționate. Alte trei se califică din play-off-ul Ligii Națiunilor. Țara gazdă (Germania) s-a calificat automat.

Tragerea la sorți pentru EURO 2024 din Germania este programată pe 2 decembrie, de la ora 19.00 (ora României), la Elbphilharmonie din Hamburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole