spot_img
spot_img
spot_img

Ucrainei i-a fost refuzat un penalty evident în meciul cu Italia

Președintele UEFA declarase: „Ar fi un dezastru să nu se califice Italia!”

Articole similare

A fost sau nu penalty? Campioana europeană Italia s-a calificat cu mari emoții la EURO 2024. Italienii aveau nevoie să nu piardă cu Ucraina. Au reușit să scape neînvinși, scor final 0-0, însă nu fără emoții.

În minutul 90+3, ucrainenii au cerut penalty la un duel între Mudryk și Bryan Cristante. Zubkov l-a căutat pe Mudryk cu o pasă în careul advers. Jucătorul lui Chelsea a ajuns primul la minge, apoi a căzut. El a reclamat o lovitură primită de la Bryan Cristante.

Reluările au relevat că jucătorul Romei l-a călcat pe Mudryk și ar fi fost penalty.

Însă „centralul” spaniol Jesus Gil Manzano a lăsat jocul să curgă. Nici arbitrii din camera VAR, conaționalii Juan Martinez Munuera și Carlos del Cerro Grande, nu au intervenit. Italia a răsuflat ușurată. Cu un eventual gol din penalty, Ucraina ar fi fost la EURO 2024!

Faza controversată de arbitraj vine în contextul în care președintele UEFA, Aleksander Ceferin, declarase public înaintea meciului că „ar fi un dezastru ca Italia să nu se califice, este o națională prea importantă”.

Ucraina mai are o șansă de a se califica la EURO 2024. O poate face prin intermediul play-off-ului. Primul duel va fi contra Israelului, apoi urmează finala contra Bosniei sau Finlandei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole