spot_img
spot_img
spot_img

Conferință a forestierilor, organizată la Sfântu Gheorghe

Asociația Forestierilor din România – ASFOR a organizat o Conferință pe tema modernizării sectorului la Sfântu Gheorghe, pe 10 februarie.

Articole similare

Asociația Forestierilor din România – ASFOR a organizat o Conferință pe tema modernizării sectorului la Sfântu Gheorghe, pe 10 februarie.

Printre invitați s-au numărat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, inspectorul general al Gărzii Forestiere Naționale, Porzsolt Levente, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, precum și managerii colegiilor silvice și antreprenori din domeniul forestier.

După Conferință, ASFOR a transmis un comunicat de presă:

„Prima parte a conferinței a fost dedicată liceelor și colegiilor silvice. Acestea pot achiziționa, prin PNRR, simulatoare de utilaje forestiere pentru pregătirea viitorilor operatori. Calificarea resursei umane este la fel de importantă ca dotarea cu utilaje noi. Colegii noștri de la Migab Forest au instalat un astfel de simulator în sala de conferință, iar participanții au avut ocazia să vadă cum funcționează acest echipament de pregătire.

În cea de-a doua parte a evenimentului, au fost prezentate modalitățile concrete de accesare a schemei de sprijin de 89 de milioane de euro pentru utilaje forestiere moderne și prietenoase cu mediul. Sprijinul vine prin Programul Național Strategic (PNS), gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

ASFOR a militat constant pentru modernizarea sectorului forestier și s-a implicat în mod constructiv în concretizarea acestor demersuri. Conferința noastră a permis întâlnirea directă dintre beneficiarii programelor de finanțare din sectorul forestier și autoritățile responsabile cu alcătuirea și derularea acestor programe”, se arată în comunicatul semnat de Ciprian Dumitru Muscă, președinte ASFOR.

Mai multe articole