spot_img
spot_img
spot_img

Pe ce au cheltuit partidele sumele de bani alocate din bugetul public

Cele mai mari sume s-au dus către presă și propagandă.

Articole similare

În primele nouă luni ale lui 2023, principalele partide politice din România au cheltuit cei mai mulți bani din subvențiile de la stat pentru presă și propagandă, arată un raport al Autorității Electorale din România.

Potrivit raportului Autorității Electorale din România (AEP), obținut de Europa Liberă, Partidul Social Democrat (PSD) a primit pentru ianuarie – septembrie 2023 subvenție de 76,3 milioane de lei. A cheltuit peste 62 de milioane de lei. Peste două treimi (67,42%) din cheltuielile PSD au fost pentru presă și propagandă. Aproximativ 9% din banii primiți de PSD au mers la sondaje de opinie. 8% au mers către consultanța politică.

Partidul Național Liberal (PNL) a primit 57,6 milioane de lei. A cheltuit peste 50 de milioane de lei. 67% din bani au fost cheltuiți pentru presă și propagandă.

Uniunea Salvați România (USR) a primit subvenții de 31 de milioane de lei. A avut cheltuieli de 33,8 milioane de lei. Pentru presă și propagandă, USR a cheltuit o treime (31,89%), iar pentru personal – 22,4%.

Veniturile din bani publici primite de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au fost, în primele nouă luni ale anului, 13,7 milioane de lei. Cheltuielile sunt mai mari: 18,6 milioane lei. Raportul AEP arată că cei mai mulți bani primiți de AUR- 63,70% – au fost folosiți pentru investiții în bunuri mobile și imobile. De asemenea, 17,72% din cheltuielile AUR au fost făcute pentru organizarea de activități cu caracter politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole