spot_img
spot_img
spot_img

Armata israeliană îi inundă pe teroriștii din Hamas

Apă de mare, pompată în tunelurile din Gaza.

Articole similare

Inundarea tunelurilor este una dintre metodele prin care statul evreu încearcă să distrugă rețeaua aflată la baza operațiunilor grupării radicale Hamas. Familiile ostaticilor se tem însă că această abordare nu va face altceva decât să-i ucidă pe cei dragi.

Armata israeliană a început să pompeze apă de mare în vastul complex de tuneluri al insurgenților Hamas din Gaza. Această operațiune face parte din eforturile intense ale statului evreu de a distruge infrastructura subterană aflată la baza acțiunilor grupării teroriste, au declarat oficialități americane care dispun de informații despre acțiunile armatei israeliene, citate de publicația „The Wall Street Journal” (WSJ).

Aflată în stadiu incipient, măsura de inundare a tunelurilor, cu apă din Marea Mediterană, face parte dintr-o serie de tehnici utilizate de Israel pentru a încerca să curețe tunelurile de teroriști și, în același timp, să le distrugă. Un purtător de cuvânt al ministrului israelian al Apărării a refuzat să comenteze informația WSJ, spunând că operațiunile în privința tunelurilor sunt strict secrete.

Oficialii israelieni afirmă că sistemul subteran al Hamas a fost și este esențial pentru operațiunile teroriștilor pe câmpul de luptă.

Sistemul de tuneluri, spun ei, este folosit de Hamas pentru a-și deplasa insurgenții și pentru a depozita rachetele și munițiile grupului.
De asemenea, adaugă autoritățile de la Ierusalim, rețeaua subterană permite liderilor radicali să își comande și să își controleze forțele. Israelul mai crede că unii ostatici sunt ținuți în interiorul tunelurilor.

În înregistrări ale unor convorbiri dintre prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, ostaticii eliberați și familiile celor aflați încă în captivitate, apărute în spațiul public săptămâna trecută, israelienii îi transmit premierului pe un ton ridicat că se tem de faptul că inundarea tunelurilor îi va ucide pe cei dragi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole