La o săptămână după victoria Super Ligii la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Cadena COPE şi Sport au dezvăluit câteva cifre impresionante.
Super Liga, cu sprijinul mai multor investitori americani şi europeni, a prevăzut un buget iniţial de 15 miliarde de euro. Competiția ar urma să înceapă din septembrie 2025.
Cu 5 miliarde de euro în fiecare an pentru primele trei sezoane, Super Liga ar avea un buget dublu faţă de cel al UEFA.
Din aceste 5 miliarde de euro, 4,6 miliarde de euro ar fi redistribuite între cluburile participante (care ar putea fi 64 pentru fiecare ediţie). Restul de 400 de milioane de euro ar merge către un aşa-numit fond de solidaritate pentru fotbalul amator, pentru formare şi pentru cluburile care nu participă la competiţie.
Şi, deşi ambiţia iniţială, deşi evazivă, a directorilor de proiect era de a lansa competiţia pentru sezonul 2024-25, noua dată, septembrie 2025, ar fi fost considerată de toţi cei implicaţi ca fiind „perfect acceptabilă”.
Câteva mari cluburi europene, printre care Bayern, Manchester United și Atletico Madrid, s-au pronunțat împotriva Super Ligii Europei, competiția rivală Ligii Campionilor pentru care insistă Real Madrid și Barcelona.
Real Madrid și Barcelona insistă acum pentru a pune pe șine competiția care ar urma să rivalizeze cu Champions League. Mai multe mari cluburi europene s-au pronunțat însă oficial împotriva Super Ligii. Printre acestea se numără Atletico Madrid și Manchester United, formații care aderaseră la proiectul inițial al Super Ligii!