spot_img
spot_img
spot_img

A apărut legea „primei evaziuni”

Evazioniștii scapă la prima faptă, dar a doua faptă este pedepsită aspru, ne asigură ministrul Finanțelor.

Articole similare

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că prevederea legală conform căreia evaziunea fiscală în valoare de până la un milion de euro nu se pedepseşte penal, dacă prejudiciul este recuperat, se aplică doar pentru prima astfel de faptă. Această faptă este însă „consemnată”.

Boloş explică faptul că de la a doua faptă pedepsele pentru astfel de fapte sunt foarte dure. Ministrul consideră că legea este „vitală” pentru ţară. Bolos susţine că „nimeni nu vrea să ierte evazioniştii”.

„Legea este vitală pentru combaterea infracţiunilor economico-financiare.”

„Ce nu s-a înţeles acolo este că iertăm pe evazionişti de infracţiunile economico-financiare prima faptă , dacă se plătesc acele procente suplimentare, prejudiciul plus – poate să meargă până la sută la sută prejudiciu şi numai pentru un milion de euro (…) Pentru aceea se iartă pedeapsa însă se consemnează.

A doua faptă este pedepsită aspru. Uitați-vă la acea lege, este vitală pentru țară. Crește cuantumul pedepselor, între 3 şi 10 ani. Mai mult, pentru cel mai important impozit al statului, TVA-ul, la prejudicii de peste un milion de euro, pedeapsa este între 7 şi 15 ani. Deci nu mai este de joacă că faci evaziune… Nu! Devin pedepsele extrem de dure. Aşa cum şi Uniunea Europeană procedează cu gestionarea propriilor impozite şi taxe”, a afirmat Marcel Boloş.

„Să lăsăm legea în pace!”

Este foarte bună pentru ţara noastră. Eu sper ca prin examenul de control al Curţii Constituţionale să poată intra în vigoare. Nimeni nu vrea să ierte evazioniştii, am menţionat că este doar pentru prima faptă aplicabilă această prevedere”, adaugă Marcel Boloş.

Întrebat dacă pragul de un milion de euro până la care fapta de evaziune fiscală nu este incriminată, dacă se plăteşte prejudiciul, Marcel Boloş a explicat că prin sistemul aplicat până în prezent s-a adunat o „sumă fabuloasă” de recuperat din evaziune, sumă din care s-a recuperat doar a zecea parte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole