spot_img
spot_img
spot_img

Viktor Orbán poate deveni șeful Consiliului European

Multe decizii importante ar putea sta în pixul liderului maghiar.

Articole similare

Președintele Consiliului European, Charles Michel, și-a anunțat demisia din funcție. El a explicat că va candida la alegerile europarlamentare din țara sa, Belgia.

Astfel, președinția Consiliului European va fi preluată, temporar, de către țara care asigură președinția rotativă a Uniunii Europene. Pentru că aceasta va fi Ungaria, Viktor Orbán ar putea deveni președintele Consiliului, informează The Guardian.

Funcția de președinte al Consiliului este crucială pentru numeroase decizii. Inclusiv pentru ajutorul pentru Ucraina invadată. De asemenea, președintele Consiliului conduce întâlnirile șefilor de guvern europeni. Împreună cu Parlamentul European, are prerogativa centrală de formare a noii Comisii Europene – guvernul – Uniunii Europene.

Viktor Orbán a fost acuzat în repetate rânduri că a ținut „ostatic” sprijinul european pentru Ucraina. Pe de altă parte, miliarde de euro din fondurile UE pentru Ungaria au fost înghețate. Statul maghiar este acuzat că încalcă statul de drept. În acest context, instalarea lui Viktor Orbán ca președinte al Consiliului ar putea fi complicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole