spot_img
spot_img
spot_img

UE pregătește taxa pe carbon

Fiecare cetățean ar urma să plătească dacă poluează.

Articole similare

Uniunea Europeană lucrează intens la un sistem prin care toți cei care folosesc autoturisme poluante sau își încălzesc locuințele prin alte surse decât cele pe curent, vor trebui să plătească o taxă pe carbon.

FMI, la finalul vizitei de săptămâna trecută, a sugerat introducerea taxei pe carbon sau a unei accize suplimentare pentru emisiile de carbon.

Fiecare cetățean ar urma să plătească dacă poluează.

Asociația Energia Inteligentă a făcut câteva calcule. Așadar, daca va fi introdusă taxa pe carbon pentru încălzirea locuințelor, atunci pentru un apartament cu două camere vom plăti cu 800 de lei pe an mai mult, în timp ce pentru un apartament cu 4 camere vom plăti cu 1.200 lei în plus. Pentru o casă, taxa va ajunge la 2.400 lei pe an.

Cele mai mult vor fi taxate locuințele care se încălzesc cu lemne. În cazul lor vorbim despre 4.700 de lei pe an în plus.

Cei care vor folosi mașinile personale pe combustibil vor avea și ei de plătit mai mult. O estimare de calcul făcută de Asociația Energia Inteligentă pentru un autoturism din clasa medie, de exemplu la o Dacia Logan, pentru un rulaj de 15 mii de km, se adaugă un cost de 800 de lei pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole