spot_img
spot_img
spot_img

Cardurile de energie urmează să expire. Sumele nefolosite se pierd

Banii se pot retrage cash în anumite condiții.

Articole similare

Programul prin care românii aflați în situații vulnerabile pot plăti facturile cu cardurile de energie urmează să se încheie. Acestea mai pot fi folosite până la 31 martie 2024. La această dată, cardurile expiră.

Cardurile pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente, cât și a celor restante. Dar se pot folosi exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului.

Beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată. Dar nu mai târziu de 31 martie.

Banii necheltuiți de pe cardurile de energie se pierd.

Așadar, banii necheltuiți până la data de 31 martie se pierd. Cu alte cuvinte românii care nu vor să-i piardă trebuie să folosească sumele rămase pentru plata facturilor la gaze naturale și energie electrică înainte de această dată.

Există însă și posibilitatea ca acești bani să fie retrași cash, în anumite condiții.

Potrivit unui proiect de ordonanță, prin care se dorește reglementarea modului în care românii care au primit carduri de energie şi au achiziţionat lemne de foc, se pot încasa, în numerar, banii rămaşi pe acestea.

În vederea încasării sumei în numerar, beneficiarii de sprijin prezintă următoarele documente justificative:
a) Cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal.
b) Actul de identitate al beneficiarului de sprijin.
c) Documentele justificative emise până la data de 15 martie 2024, cum ar fi avizul de însoţire a mărfii, factura, bonuri fiscale, prin care fac dovada că au achiziţionat lemn de foc pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative şi dovada achitării acestora către furnizorul de lemn de foc.
d) În situaţia în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu sau altă reşedinţă decât cel/cea care este inscripţionat/ inscripţionată pe cardul de energie, contractul privind furnizarea lemnului de foc la domiciliu sau reşedinţă împreună cu declaraţia pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea preţului la energie la adresa unde locuieşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole