spot_img
spot_img
spot_img

Baschet feminin. Sepsi SIC a pierdut la Constanța

Echipa din Sfântu Gheorghe nu mai pierduse un meci în campionatul intern de aproape doi ani.

Articole similare

CSM Constanța a învins-o pe Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu 94-84 (21-29, 24-17, 30-28, 19-10).

De aproape doi ani, echipa din Sfântu Gheorghe nu mai simțise gustul înfrângerii pe plan intern. Sepsi SIC, campioana ultimelor 7 ani în baschetul feminin românesc, câștigase titlul în sezonul trecut cu victorii pe linie.

Invincibilitatea ardelencelor s-a spulberat chiar pe terenul marii rivale din Liga Națională. CSM Constanța a învins după un meci extrem de disputat.

Sepsi SIC a condus în primele trei sferturi ale întâlnirii. A avut și avantaj de 12 puncte, dar a clacat în final.

Trei jucătoare de la gazde au reușit peste 20 de puncte, Dragana Zivkovic, Annermaria Godri-Părău și Gabriela Mărginean, dar lovitura decisivă a fost dată de Ioana Ghizilă. Venită în vară chiar de la Sepsi SIC, ea a făcut legea în ultima parte a întâlnirii, reușind coș după coș.

Campioana a replicat prin aruncările de la 3 puncte trimise de suedeza Ellen Adina Nystrom și Ecaterina Armanu, dar a fost prea puțin.

„Pentru mine, a fost și o revanșă personală. Dar nu trebuie să avem nasul pe sus, pentru că mai avem mult de muncă. Sepsi este o echipă de Euroligă și nu ne va fi ușor în retur”, a spus la final Ioana Ghizilă.

În urma acestui succes, CSM Constanța are punctaj maxim după 12 etape. Are 3 puncte în plus față de Sepsi SIC în fruntea clasamentului. Ardelencele, care nu mai pierduseră un meci în sezonul regulat din 9 octombrie 2021, au însă un meci mai puțin disputat.

Manelele au stricat programul.

Atmosfera dinaintea meciului a fost încărcată de tensiune. Sepsi SIC a susținut că CSM Constanța a amânat internționat partida. Acesta ar fi trebuit să aibă loc pe 23 decembrie. Dar echipa din Constanța avea mai multe jucătoare accidentate.

La acea dată însă, Sala Sporturilor de pe Litoral a fost ocupată de un concert de manele. Și, din acest motiv, partida a fost amânată!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole