spot_img
spot_img
spot_img

Noul sistem prin care șoferii „certați cu legea” vor fi identificați în trafic

Noul sistem costă 14 milioane de euro.

Articole similare

Poliția Română se pregătește să investească 14 milioane de euro într-un sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare LPR (License Plate Recognition). Astfel, relatează digi24.ro, mașinile implicate în activități infracționale ar urma să fie depistate mult mai ușor.

Licitația publică pentru achiziția sistemului a fost deja publicată. Din caietul de sarcini, rezultă că sistemul de recunoaștere a numerelor de înmatriculare va fi montat pe aproximativ 1.000 de autospeciale ale Poliției Române.

Prin acest sistem video (de recunoaştere a numerelor de înmatriculare auto) se pot identifica în timp real autovehiculele care prezintă interes operativ, sau care sunt angrenate în activități infracționale și contravenţionale, ori care sunt urmărite în temeiul legii. Acest aspect creează reacţii imediate din partea forţelor de ordine”, se arată în caietul de sarcini.

În anul 2023, Poliția Română a montat un subsistem automat de recunoaştere a numerelor de înmatriculare – LPR pe 200 de autospeciale. Sistemul LPR va fi bazat pe montarea unei unități dedicate LPR, cu camera LPR montată în exteriorul autospecialei pentru a prelua numerele de înmatriculare ale vehiculelor. Se va monta şi o cameră video de tip IP în interiorul autospecialei pentru captarea contextului, ca martor video. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole