spot_img
spot_img
spot_img

Spania a primit 28,25 milioane de euro pentru câștigarea EURO 2024

Articole similare

Spania a reușit să câștige EURO 2024, la capătul unei finale contra Angliei disputată aseară pe Olympiastadion din Berlin. Ibericii s-au impus cu 2 la 1. Naționala pregătită de Luis de la Fuente a primit exact suma maximă pe care o putea încasa o echipă națională la EURO 2024, și anume de 28,25 de milioane de euro.

Analiștii susțin la unison că Spania a fost cea mai bună echipă de la Campionatul European disputat în Germania. În drumul către finală, ibericii au câștigat absolut toate partidele disputate, motiv pentru care au fost răsplătiți cum se cuvine de către UEFA.

Totalul sumei este compus din 9,25 de milioane de euro pentru calificarea la turneul final, un milion de euro pentru fiecare victorie din grupe, 1,5 milioane de euro pentru calificarea în optimi, 2,5 pentru calificarea în sferturi, 4 pentru semifinale, 5 milioane de euro pentru calificarea în marea finală și, nu în ultimul rând, 3 milioane de euro pentru câștigarea trofeului.

Conform celor de la Mundo Deportivo, jucătorii iberici împart 40% din această sumă, și anume de 11,3 milioane de euro. Astfel, fiecare fotbalist al Spaniei a fost răsplătit cu 400.000 de euro pentru munca depusă la acest turneu final.

În urma triumfului de la EURO 2024, Spania a devenit prima națională din istorie care reușește să ajungă la patru Campionate Europene câștigate. Până la turneul final organizat de Germania, ibericii mai cuceriseră trei titluri EURO, cele din 1964, 2008 și 2012.

Foto: marca.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole