spot_img
spot_img
spot_img

IMM-urile din Covasna au reprezentare națională: ASIMCOV s-a afiliat la CNIPMMR

Afilierea a fost anunțată ieri, în cadrul unui eveniment organizat de ASIMCOV la Sfântu Gheorghe.

Articole similare

Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna – ASIMCOV – este, de ieri, afiliată la Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Acest lucru înseamnă că membrii ASIMCOV au reprezentare la nivel național și un cuvânt de spus în comisiile de dialog social cu Guvernul și în Consiliul Economic și Social.

Afilierea a fost anunțată ieri, în cadrul unui eveniment organizat de ASIMCOV la Sfântu Gheorghe, la pensiunea Al 5-lea Anotimp, în prezența vicepreședintelui CNIPMMR, Adrian Rada și a reprezentanților companiilor din județ .

Președintele ASIMCOV, Bagoly Miklos Levente, a spus că firmele din județul Covasna vor putea transmite astfel, către factorii de decizie, atât problemele cu care se confruntă, cât și soluțiile inovative dezvoltate la Covasna. Un exemplu – Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe, un ecosistem antreprenorial care funcționează și susține companiile membre.

Noi la Incubatorul de Afaceri suntem leagănul clusterizării din România, avem clustere premiate la nivel european și care funcționează pe mai multe paliere, punând în centru economia circulară, digitalizarea și bioeconomia. Avem proiecte europene în care suntem parteneri și funcționăm în domenii ca energia verde, lanțul valoric al lemnului, agro-food, textile. Acest model de Incubator trebuie să fie preluat la nivel național, iar soluțiile noastre pentru o societate sustenabilă trebuie să ajungă pe masa Guvernului. Este nevoie de viziune, de soluții și de lucrat în rețele, este nevoie ca societatea civilă și elevii să cunoască temele zilei, conceptele și provocările și să participle cu idei. Este nevoie ca Guvernul să cunoască toate aceste informații”, a subliniat directorul Incubatorului, Vajda Lajos.

CNIPMMR este o structură patronală care cuprinde 8 structuri regionale, 60.000 de firme și 450.000 de angajați la nivel național.

Vicepreședintele Consiliului a explicat ce înseamnă apartenența la această structură:

„Orice proiect de lege este discutat în comisiile de dialog social din care facem parte. Avem ocazia să ne exprimăm puncte de vedere. Există oportunități de parteneriate în proiecte europene. Suntem o structură puternică, validată la nivel național. Cu ASIMCOV, Regiunea Centru are un cuvânt mai greu de spus la nivel central. Aveți ocazia să extindeți ceea ce ați creat aici la nivelul întregii țări. Puterea economică a unui județ este dată de companiile sale, de mediul de afaceri. Noi trebuie să facem demersuri pentru a susține IMM-urile, pentru că ele sunt baza în România. Trebuie ca atunci când vine un investitor străin într-un județ să fie determinat de autorități să lucreze cu IMM-urile locale. Un exemplu – baza NATO de la Cincu cumpără apă minerală din Bulgaria, când județul Covasna are atâtea izvoare… Sunt multe de făcut, avem la Consiliu mai multe grupuri de tip task force pe domenii și comunicăm continuu cu membrii noștri pentru a-i susține și promova. Ne bucurăm că sunteți alături de noi!”, a spus Adrian Rada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole