spot_img
spot_img
spot_img

Team România la Paris 2024: rezultate și programul zilei

Articole similare

Sportivii români au deja rezultate frumoase la Jocurile Olimpice de la Paris.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român anunță care sunt rezultatele de până acum și ce urmează astăzi pentru reprezentanți noștri.

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finala olimpică

Cu al 8-lea punctaj, 159.497 puncte, Romania va concura după 12 ani în finală. Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda au concurat azi pentru echipă.

Sabrina are două finale, sol (a 4-a notă) și bârna (a 5-a notă).

Ana și Amalia au finală individuală, iar Ana a prins ultimul bilet pentru finala de la sol, a 8-a notă.

Echipa de polo a României a pierdut, 7-14 , în fața reprezentativei Greciei în primul meci din turneul olimpic, la capătul unei partide conduse de eleni de la început până la final.

România este în grupa A și va juca următorul meci pe 30 iulie , cu naționala Statelor Unite ale Americii.

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber cu primul timp.

Înotătorul român a dominat semifinala în care a luat startul, conducând cursa pe toate cele patru lungimi de bazin. David și-a făcut cursa sa oprind cronometrul la 1:44.53. Doar el și britanicul Duncan Scott au coborât azi sub 1 minut și 45 de secunde.

Atmosfera din Defense Arena l-a impresionat pe David.

„Sunt foarte mulțumit, singurul obiectiv era să mă calific în finală, și primul, e bine. Publicul e incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public și mă bucur că acum văd și eu ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice. Înotul a umplut un stadion, pentru că nu e o sală aici, e un stadion.

Atmosfera mă și copleșește, mă și emoționează, mă impulsionează, înotând aici simți că trăiești. E o frică, dar frica asta te face să simți că trăiești cu adevărat!” a răspuns David la întrebările presei la zona mixtă.

În competiția feminină de tenis de masă de la simpu, Bernadette Szocs a învins-o cu 4-1, pe ZHOU Jingyi (Singapore, 33 mondial), în primul meci.

Bernadette Szocs a trecut de singaporeza Zhou Jingyi în primul său meci al competiției de simplu cu 4-1. A pierdut primul set cu 9-11, dar nu s-a impacientat. A revenit de la scurta pauză dintre seturi cu indicații importante date de antrenor și a dominat apoi copios jocul, câștigând consecutiv cele 4 seturi de care avea nevoie pentru a pune capăt partidei: 11-4, 11-3, 11-7 și 11-9.

După partidă, în Zona Mixtă, „chinexoaica Europei” a fost asaltată de jurnaliști, deși ne aflăm încă într-o fază inferioară a competiției. La sfârșit, am așteptat-o și noi s-o întrebăm ce a produs declicul după primul set.

„Nu mi-am dat seama că jucam ce-i convenea adversarei, trimițându-i mingea pentru lovitura ei cea mai bună. Asta mi-a spus antrenorul la prima pauză. Am schimbat jocul și totul a decurs perfect. A fost foarte important că am rămas calmă și nu m-am speriat de pierderea primului set, iar asta a contat ulterior în economia jocului”.

Mălina Călugăreanu și-a încheiat parcursul la floretă. Scrimera noastră a pierdut în optimi, 9-15 cu Alice Volpi (Italia).

Deși a început în dezavantaj asaltul, Mălina a avut un moment bun de revenire în fața italiencei, de la 6-2 pentru adversară a recuperat până la 10-8. Finalul i-a aparținut însă Alicei, care nu a greșit și s-a calificat mai departe.

Locul ocupat de Mălina la întrecerea olimpică, 14.

Echipajul de dublu rame, Florin Lehaci, Florin Arteni, debutant în această formulă la Jocuri, a fost pe locul doi în seria și s-a calificat direct în semifinale.

Românii au condus jumătate de cursă în fața celebrilor croați, frații Sinkovic, multipli campioni olimpici, mondiali și europenei. Aceștia sunt recunoscuți pentru forța de la mijlocul cursei, au rupt ritmul și s-au depărtat de români. Cei doi români au terminat pe locul 2, după 6:40.29.

„Am fost un pic pe lângă. Ne doream locul 1, dar vă promitem că în semifinale vom trage ca la carte”, a recunoscut Florin Arteni la finalul cursei.

„A fost o cursă cu unele dificultăți, dar gândim povitiv, știm că suntem mai buni decât atât și putem învinge orice adversar atât timp cât ne facem cursa noastră”, spune Florin Lehaci pe un ton pozitiv.

Lehaci și Arteni vor concura direct în semifinale.

Barca de patru rame a fetelor, cu Amalia Bereș, Magdalena Rusu,Maria Lehaci și Adriana Adam, e prima ambarcațiune tricoloră care se califică în finală la Paris 2024.

Olanda a surprins România la start, a plecat foarte tare, româncele au alergat trei sferturi din cursă după ele și au terminat pe locul doi seria. Timpul româncelor pe ultimii 500 m au fost cei mai buni, ceea ce alimentează speranța lor pentru o finală de poveste.

„Finala e finală. Mai avem un pic de rectificat, startul și finișul. Noi am simțit că nu am avut ritm și, cum am mai spus, dacă îmbunătățim și startul, ar putea să fie o cursă perfectă. În orice caz, suntem încrezătoare și vă invităm să ne urmăriți în finală, promitem spectacol!”, spune încrezătoare ștrocul bărcii noastre, Amalia Bereș.

„La acest nivel nimeni nu este de neînvins. A fost un pic dificil cu condițiile, vântul un pic mai multă contră, mai mult lateral, se modifică, dar gestionăm foarte bine. Doamne ajută să fie bine!”, adaugă Magdalena Rusu.

„Suntem în finală și acolo totul va fi altfel, vom gestiona cursa în așa fel încât să îi bucurăm pe toți cei care ne susțin. Atmosfera de aici e impresionantă!”, dezvăluie Adriana Adam.

„Ne bucurăm că ne-am calificat direct în finală pentru a ne focusa pe barca de 8+1, am scăpat de o cursă în plus. Azi nu a fost perfect dar ne vom strădui să fie în finală!”, a încheiat Maria Lehaci.

Finala fetelor de la patru rame va fi pe 1 august.

Rebecca Diaconescu s-a calificat în semifinalele de la 200 m liber.

Tânăra înotătoare română a reuşit o cursă frumoasă la prima ei competiție olimpică din carieră şi cu timpul 1:59.29 a intrat în topul celor mai valoroase înotătoare ale lumii.

Rebecca Diaconescu este pregătită de mama sa Lorena, fostă componentă a lotului olimpic al României, şi la cei 18 ani împliniți pe 24 aprilie îşi doreşte să savureze la maximum aventura olimpică.

Merită subliniată și performanța sportivului Denis Vieru, din Republica Moldova: judokanul a obținut medalia de bronz la categoria de greutate 66 kg împotriva unui favorit al publicului, francezul Walide Khyar. Vieru a cucerit prima mediale olimpică din istoria judo-ului moldovean.

Sportivul de 28 de ani l-a învins cu 1-0 pe favoritul publicului pe tatami-ul de la Paris.

Programul de azi

Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 29 iulie, la canotaj, mountain bike, înot, tenis şi tenis de masă. Primele speranțe pentru medalie se îndreaptă către David Popovici, care va disputa finala la 200 m liber, astăzi, la ora 21.40.

Canotaj

12:20: patru vâsle masculin – recalificări: Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu
12:30: patru vâsle feminin – recalificări: Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş
12:40: opt plus unu masculin – serii: Ştefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamţu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu
13:00: opt plus unu feminin – serii: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu

Ciclism – mountain bike

15:10: Cross-country masculin (finala): Ede Molnar

Înot

12:28: 800 m liber masculin – serii: Vlad Stancu
21:40: 200 m liber masculin – finala: David Popovici

Tenis

13:00: simplu feminin – turul II (Terenul 14): Jaqueline Cristian – Angelique Kerber (Germania)

Tenis de masă

12:00: simplu masculin – turul I: Ovidiu Ionescu – Andrej Gacina (Croaţia)
22:00: simplu feminin – turul II: Elizabeta Samara – I-Ching Cheng (Taiwan)
22:00: simplu masculin – turul II: Eduard Ionescu – Cheng-Jui Kao (Taiwan).

Sursa și foto: cosr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole