spot_img
spot_img
spot_img

11,2 milioane de oameni au fost la Paris în perioada Jocurilor Olimpice

Articole similare

Profesioniştii din domeniul turismului au făcut un prim bilanţ pozitiv al Jocurilor Olimpice de la Paris.

Cum suntem o capitală deja extrem de turistică, miza pentru noi a fost să punem în evidenţă toate valorile oraşului, fie în materie de turism durabil, de mobilitate, de păstrarea calităţii apei Senei. Jocurile Olimpice au fost un mijloc minunat de a promova toate aceste lucruri”, a spus Corinne Menegaux, director general al Oficiului pentru turism din Paris, potrivit AFP și tvrinfo.ro.

Conform unui prim bilanţ al Oficiului, publicat ieri, 11,2 milioane de vizitatori au luat parte, cu sau fără bilet, la activităţile legate de Jocurile Olimpice în regiunea pariziană, între 23 iulie şi 11 august. Cu cele 4 milioane de vizitatori aşteptaţi pentru Jocurile Paralimpice, evenimentul de la Paris ar urma să atragă 15 milioane de vizitatori.

Conform Paris 2024, cele 9,5 milioane de bilete au fost vândute şi 6 milioane de vizitatori au frecventat siturile competiţiilor.

Specialiştii mai anunță că 85% dintre vizitatori au fost francezi şi 15% străini, cei mai mulţi fiind americani, germani şi britanici.

Pentru hotelieri, capacitatea de ocupare, graţie străinilor, a atins 84% în Paris, cu zece puncte procentuale mai mult decât în aceeaşi dată din 2023.

Muzeul Luvru, în schimb, a avut de suferit, numărul celor care i-au trecut pragul scăzând simțitor.

Oficialii Luvru au anunțat că s-a înregistrat o scădere anuală de 22% a numărului de vizitatori între 27 iulie şi 11 august.

Cel mai probabil, publicul a acordat prioritate evenimentelor sportive, neglijând muzeele şi activităţile culturale. Pe de lată parte, Luvru s-a situat în perimetrul de securitate instituit de autorităţi în cele nouă zile care au precedat ceremonia de deschidere, accesul pe malurile Senei fiind restricţionat, iar anumite staţii de metrou şi poduri fiind închise.

După 16 zile de întreceri și medalii acordate la 329 de probe, Jocurile Olimpice de la Paris s-au încheiat duminică seară, cu o ceremonie spectaculoasă pe Stade de France. Evenimentul a adunat în tribune peste 71.000 de spectatori. Punctul forte al scenariului a fost cel în care actorul Tom Cruise a preluat steagul olimpic printr-o cascadorie din filmele „Misiune Imposibilă” și l-a transmis orașului american Los Angeles, gazda următoarelor Jocuri Olimpice, care vor avea loc în 2028. 

România a ocupat locul 23 în clasamentul general, cu 9 medalii: 3 de aur, 4 de argint şi două de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole