spot_img
spot_img
spot_img

Un start-up din Berlin a creat Camembert vegan

Foodtech Formo a reușit să atragă investiții de 117 milioane de dolari.

Articole similare

Start-up-ul din Berlin Foodtech Formo a reușit să atragă investiții de 117 milioane de dolari pentru dezvoltarea produsului său, brânză vegană creată din ciuperci. Unul din produse este chiar varianta vegană de Camembert, potrivit bioeconomia.ro.

După începerea vânzărilor primelor produse alternative de brânză vegană, la începutul lunii septembrie, start up-ul specialist în fermentație a reușit să câștige și Grupul REWE, ca nou investitor. După cum relatează Handelsblatt, retailerul a fost implicat într-o rundă de finanțare seria B anunțată recent, în care Formo a reușit să strângă capital proaspăt în valoare de 61 de milioane de dolari. În total, Formo a strâns 117 milioane de dolari.

Este una dintre cele mai mari runde de capital pentru o companie germană de tehnologie alimentară de anul acesta, scrie Handelsblatt . Formo dorește, de asemenea, să folosească capitalul nou intrat pentru a promova internaționalizarea. Pe lângă Austria și Elveția, compania dorește să se extindă în alte țări.

Primele produse din brânză de la Formo sunt disponibile la Metro și REWE de la începutul lunii septembrie. Pe lângă alternativa de brânză cremă „Frischhain”, există și un Camembert vegan. Proteinele din ciuperca koji sunt folosite pentru a face produse cu brânză vegană. Formo folosește proteine ​​speciale pe care ciuperca le produce prin microfermentare, proteine ce sunt foarte aproape de cele din lapte. 

„Sistemul trebuie restartat”

Cei de la Formo explică, pe site-ul lor, de ce au creat acest produs alternativ:

Trăim pe Pământ într-o perioadă cunoscută sub numele de Holocen. O perioadă în care condițiile atmosferice au creat cel mai frumos echilibru de biodiversitate cunoscut vreodată. Chiar acum, însă, ne consumăm literalmente granițele planetare.

Mâncarea este importantă. Dar provoacă 1/3 din toate emisiile globale, elimină 70% din apa noastră dulce anual și pur și simplu nu are niciun respect pentru natură, draga noastră mamă. Sistemul trebuie restartat”, spun ei, adăugând și câteva cifre:

  • 65 % mai puține emisii
  • 83% mai puțin teren utilizat
  • 96% mai puțin impact asupra apei
  • 0% animale implicate
  • 100% mai eficient.

Credem în potențialul minților strălucitoare și al tehnologiei pentru a dezvolta un sistem alimentar mai bun și mai durabil”, explică cei de la Formo, precizând că e timpul să nu mai trăim „pe cheltuiala planetei”.

Ce este ciuperca kōji?

Cunoscută și sub denumirea de „mucegai”, kōji este o ciupercă filamentoasă folosită în Asia de Est, pentru a produce zahărul de orez și de orz, pentru a fabrica băuturi alcoolice, cum ar fi sake și shōchū și de asemenea, pentru a fermenta boabele de soia pentru a se obține sosurile de soia și miso.
Koji conține circa 30 de tipuri de enzime, inclusiv amilază, protează, lipază și pectinază. Prin acțiunile lor de descompunere, generează vitamine benefice pentru digestie. Koji are capabilitatea organică naturală să producă enzimele digestive (cca. 30 de tipuri de enzime, ex.: amilaze, proteaze, lipaze și pectinaze) care sunt esențiale și benefice, pentru obținerea de nutrienți pentru buna funcționare a sistemului digestiv și desigur, sănătatea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole