spot_img
spot_img
spot_img

Facturi neachitate pentru Centrul wellness din Covasna: Guvernul întârzie plățile către CNI

Articole similare

Valoarea lucrărilor facturate de firma care construiește Centrul wellness din Covasna și neachitate de Compania Națională de Investiții a ajuns să depășească 4 milioane de lei. Mai exact, 4.093.488, inclusiv TVA, după cum se arată într-un răspuns transmis de CNI la solicitarea covasna45.ro.

Din suma totală a contractului de proiectare și execuție, de peste 56 de milioane de lei, CNI a plătit până acum companiei KÉSZ România suma de 11.230.500 lei, inclusiv TVA.

Cei de la CNI fac și o precizare importantă: „La data prezentei (adică azi, 25 septembrie 2024), lucrările sunt executate în conformitate cu graficul de execuție aprobat și nu sunt în întârziere”. Cu alte cuvinte, cei de la KÉSZ România lucrează chiar dacă nu și-au primit banii, pentru a nu pune proiectul „în conservare”.

Plățile către firme se vor face în ordine cronologică

După cum spun cei de la CNI, banii pentru obiectivele de investiții vin de la Guvern și CNI îi dă mai departe către firmele care fac lucrările. Dacă Guvernul întârzie, întârzie și ei…

„Obiectivul de investiții Centrul balneoclimateric multifunctional, localitatea Covasna, județul Covasna face parte din Programul național de construcții de interes public sau social, finanțat din credite bugetare allocate conform legii bugetului de stat. Disponibilizarea de fonduri suplimentare de către Guvernul României va conduce la posibilitatea de a achita facturi pe care CNI SA le are în acest moment înregistrate din partea antreprenorilor și furnizorilor de servicii cu care societatea noastră se află în relație contractuală. Plata acestor facturi se va face în ordine cronologică a înregistrării lor și va ține cont și de obiectivele de investiții semnificative.

Precizăm că în lipsa suplimentării fondurilor de către Guvernul României, CNI SA nu poate face plăți către antreprenorii și furnizorii de servicii cu care societatea noastră se află în relație contractuală”, se arată în răspunsul CNI, semnat de directorul general Manuela Pătrășconiu.

Foto: KÉSZ România

Am scris în detaliu despre viitorul Centru wellness din Covasna, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole