spot_img
spot_img
spot_img

33.333 de semnături din „Trei Scaune” pentru candidatura lui Kelemen Hunor

Articole similare

Organizația județeană UDMR Covasna a finalizat strângerea de semnături atât pentru candidatul Uniunii la alegerile prezidențiale, Kelemen Hunor, cât și pentru candidații la Parlament. Conform legii, partidele politice și candidații trebuie să depună liste de susținători pentru a intra în competiția electorală.

Am strâns 70.000 de semnături în județul Covasna pentru Kelemen Hunor și pentru deputații și senatorii noștri. Pentru Kelemen Hunor am adunat 33.333 de semnături din Trei Scaune”, a declarat președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor.

Tabelele cu semnăturile din județ au fost mai întâi verificate pentru conformitate la sediul din Sfântu Gheorghe și apoi trimise la Cluj, unde UDMR centralizează listele.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2024 începe pe 1 noiembrie și se încheie la 30 noiembrie 2024. Votul pentru alegerile parlamentare în România are loc pe 1 decembrie.

Potrivit normei de reprezentare, judeţului Covasna îi revin patru mandate de deputaţi şi două de senatori. În 2020 au fost aleși patru deputați și un senator de la UDMR, dar și un senator de la AUR, care a ieșit la redistribuire, după ce a obținut doar câteva sute de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole