Premiul „Kürtőskalács-ul regândit al anului 2024” a fost câștigat de familia Simon din Sântionlunca. Pe lângă trofeu, ei au primit și produse de la sponsorii festivalului: 110 kg de zahăr, oferite de firma ATAPLAST și brânză Raclette 6 kg, oferit de ARKÄSE. Ei au câștigat de asemenea și premiul publicului.
Echipele participante la concurs au fost:
- Parázska Kürtőskalács, Miercurea Ciuc, HR
- Oltisz Superpaszt, Sfântu Gheorghe
- Productie Nasa, Sfântu Gheorghe
- Melinda Kürtőskalács, Sfântu Gheorghe
- Árpád Kürtősház, Odorheiu Secuiesc, HR
- Csatószegi Kürtőskalács, Cetățuia, HR
- Simon család kürtőskalácsa, Sântionlunca
- Ozsdolai Kürtőskalács, Tg. Secuiesc
- Saitos Kürtőskalács, Baia Mare
- Marica Kürtőskalácsa, Sânsimion, HR
- Bodosi Kürtős, Bodoș
- Székelyzsombori Kürtőskalács, Jimbor, BV
- Klebenlup Kürtőskalács, Lupeni, HR
- Kris & Hen Sângiorgiu de pădure, MS.
Premianții categoriei Aur sunt:
- Familia Simon din Sântionlunca
- Firma Saitos din Baia Mare
- Bodosi Kürtős Csatószegi kürtőskalács, Bodoș
Premianții categoriei Argint sunt:
- Árpád Kürtősház, Ojdula
Premianții categoriei Bronz sunt:
Firma Marica din Lupeni și firma Kürtőskalács Parázska din Miercurea Ciuc.
Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Deliciilor Dulci a avut loc între 4 și 6 octombrie, la Sfântu Gheorghe. El s-a desfășurat simultan cu Târgul de toamnă, la care au participat 120 de producători locali.
Organizatori: Consiliul Județean Covasna, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Asociația Agrosic, Casa de Cultură „Kónya Ádám”