spot_img
spot_img
spot_img

Fostul șef al Gărzii Forestiere Naționale și-a preluat mandatul de primar în Ghidfalău

Porzsolt Levente este inginer silvic.

Articole similare

Inginerul silvic Porzsolt Levente și-a preluat astăzi mandatul de primar la Ghidfalău, după ce a fost ales pe 9 iunie să conducă această comună. El a fost șeful Ocolului Silvic Zagon și consilier pe probleme silvice al fostului ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna și este în conducerea Asociației Proprietarilor și Administratorilor de Păduri din Estul Transilvaniei (APAPET). În februarie 2023, Levente Porzsolt a fost numit, prin decizia premierului și la propunerea ministrului Mediului, în funcția de inspector general al Gărzii Forestiere Naționale, fiind, de altfel, primul șef al acesteia. Instituția a fost înființată prin Hotărâre de Guvern la finele lunii ianuarie 2023. Garda Forestieră Națională e responsabilă de asigurarea controlului și implementării uniforme și unitare a regimului silvic în fondul forestier național.

Porzsolt Levente a depus jurământul de primar alături de cei 11 consilieri locali aleși.

Azi, la ședința de constituire a consiliului local al Comunei Ghidfalău am depus jurământul, consilieri și primar. Am jurat să respectăm Constituția și legile țării și să facem cu bună-credință tot ce stă în puterile și priceperea noastră pentru binele locuitorilor comunei Ghidfalău. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis noul primar.

Levente Porzsolt este căsătorit și are trei copii. El a fost ales primar din partea UDMR și nu a avut contracandidat. UDMR a abținut 10 din cele 11 locuri de consilieri locali. Un consilier este de la Alianța Maghiară din Transilvania.

Comuna Ghidfalău e formată din satele Ghidfalău (reședința), Angheluș, Fotoș și Zoltan. Conform recensământului din 2021, în comună trăiesc în jur de 2.600 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole