spot_img
spot_img
spot_img

Fermele care cresc chinchilla și nurcă în scop comercial vor fi interzise

Camera Deputaților e for decizional.

Articole similare

Deputaţii au votat astăzi, cu 217 voturi „pentru”, 6 „împotrivă” şi 7 abţineri, un proiect de lege care interzice creşterea, capturarea intenţionată, precum şi uciderea, în scopuri comerciale, a speciilor de chinchilla şi de nurcă, începând cu data de 1 ianuarie 2027. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, notează stiripesurse.ro

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.205/2004 privind protecţia animalelor, în sensul interzicerii creşterii şi uciderii animalelor în scopul obţinerii blănurilor şi comercializării lor.

„De la promulgarea legii şi până la sacrificarea ultimului animal de blană dintr-o astfel de fermă vor trece cel mult doi ani de zile. O perioadă de tranziţie este necesară pentru a răspunde nevoii de predictibilitate economică, iar deţinătorii fermelor să aibă timp pentru a-şi lichida afacerile. În acelaşi timp, angajaţii acestor ferme  trebuie  să  aibă  timp  pentru găsirea  altor  locuri  de  muncă  –  pe  cont propriu sau cu ajutorul proprietarilor fermelor. 24 de luni constituie o perioadă suficientă de tranziţie, luând  în  considerare  dimensiunile reduse  ale  acestui  sector  în  România:  două ferme de nurci americane care au rămas să îşi desfăşoare activitatea în  ţara  noastră şi  mai puţin de 10 ferme de chinchilla”, arată inițiatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole