spot_img
spot_img
spot_img

COVID-19 revine în forță în Italia

Noua variantă a pus autoritățile italiene pe jar.

Articole similare

Noua variantă COVID-19 – Eg.5 – a devenit rapid a doua cea mai populară din lume. Acum pune probleme în Italia.

„În baza datelor de secvențiere depuse, în ultima săptămână de eșantionare consolidată, 10-16 iulie (date din 31 iulie)”’, informează cel mai recent buletin săptămânal lansat de Institutul Superior de Sănătate ca parte a activității de monitorizare Covid-19, „’proporția de secvențiere atribuită variantei EG.5.1, descendentă a lui XBB.1.9.2, cu mutații suplimentare S:F456L și S:Q52H, în creștere în mai multe țări, este rezultată egală cu 8,8%”, notează ziarul Il Fatto Quotidiano.

Bolnavii COVID-19 nu vor mai fi izolați.

Între timp, regula care prevede izolarea persoanelor contaminate cu COVID-19 va fi eliminată. Dispoziția care decretează încetarea izolării este gata. Ar putea ajunge încă de luni pe masa Consiliul de Miniștri.
Însă virusul nu a dispărut și dă semne de viaţă în multe țări. Din acest motiv, în toamnă, Italia va începe din nou campania de vaccinare. Nu va exista obligația de imunizare, însă vaccinul va fi disponibil pentru toată lumea. Este recomandat cu tărie persoanelor în vârstă și subiecților fragili.

Noua variantă, denumită după o planetă.

Echipa de experți internaționali care monitorizează variantele de Sars-Cov-2, dând un nume – destul de evocator – celor principale, a redenumit imediat noua variantă Eris. Nume dat după planeta pitică descoperită în 2003, numită astfel în onoarea zeiței antice grecești a discordiei.

Atenția experților este focusată în special pe subvarianta Eg.5.1. Aceasta este în creștere în Regatul Unit, unde – potrivit Daily Mail – reprezintă circa 11,8% din cazurile de COVID-19, dar și în SUA. În SUA circulația virusului este în creștere.

„Se pare că vom vorbi destul de mult despre Eg.5.1, deoarece crește semnificativ în multe locuri. Pentru a facilita comunicarea, vom folosi porecla Eris pentru Eg.5.1”, a anunțat pe Twitter Ryan Gregory, profesor la Departamentul de Biologie al Universității din Guelph (Ontario). Profesorul a mai poreclit „Kraken” subvarianta Omicron Xbb.1.5. Numele derivă de la monstrul marin mitologic cu tentacule lungi.

„’Faptul că a fost redenumită Eris – precizează biologul vorbind despre Ex. 5.1 – nu înseamnă că ne așteptăm să provoace de una singură un val de COVID-19”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole