spot_img
spot_img
spot_img

Marea minciună a Austriei a ieșit la iveală

Croația, primită în Schengen când România a fost respinsă, are 140% creștere a migrației ilegale.

Articole similare

În timp ce România este ținută la porțile Schengen de către Austria pe baza argumentului migrației ilegale, Croaţia a înregistrat o creştere cu 140% a imigraţiei ilegale faţă de anul trecut, a anunţat şeful poliţiei de frontieră, Zoran Niceno, relatează AFP.

Croația a fost acceptată de Viena în Schengen chiar în ședința în care Austria s-a opus aderării României.

Peste 54.500 de persoane au trecut ilegal graniţa cu Croaţia, a precizat șeful poliției de frontieră din Croația. „Toţi au cerut azil, ceea ce demonstrează că traficanţii şi migranţii sunt familiarizaţi cu sistemul european şi ştiu că sunt liberi să se deplaseze”, a mai spus el.

Croaţia este o ţară cu 3,8 milioane de locuitori. Spațiul Schengen este o zonă vastă. Peste 400 de milioane de persoane pot călători liber fără controale la frontierele interne.

Croaţia este una dintre ţările aflate pe ruta Balcanilor. A fost folosită de sute de mii de bărbaţi, femei şi copii care au fugit de războaie în 2015 şi 2016. După aproape 10 ani, un număr mai mic de migranţi continuă să folosească ruta. Ei ajung în Croaţia din Bosnia sau Serbia, țări vecine.

De cealaltă parte a frontierei, în Slovenia, numărul migranţilor aproape s-a triplat în primele opt luni ale anului 2023, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022.

Deşi nu se pune problema pentru moment a restabilirii controalelor la frontieră, numărul patrulelor a crescut „în locurile cele mai critice”, a declarat ministrul sloven de interne, Bostjan Poklukar.

Mai multe asociaţii au avertizat în legătură cu expulzările ilegale de migranţi de către Croaţia – inclusiv a copiilor. Acestea au subliniat şi lipsa centrelor de primire pentru solicitanţii de azil.

Croaţia a obţinut pe 8 decembrie 2022 undă verde pentru intrarea în Spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2023. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne care s-a desfăşurat la Bruxelles.
În aceeași ședință a Consiliului JAI, Austria s-a opus aderării României la Schengen, iar Olanda s-a opus aderării Bulgariei.

Inițial, austriecii au spus că se confruntă cu un aflux tot mai mare de migranți ilegali care ajung la frontierele sale traversând România. Ulterior, Viena a adoptat altă explicație, anume că spațiul Schengen nu funcționează cum trebuie, astfel că nu trebuie extins.

7 COMENTARII

  1. Si cu ce ne ajuta pe noi asta?
    De fapt ne ajuta! S-a rastit Ciolacu la austrieci si a stabilit ca in decembrie Schengen scrie pe noi.
    O sa refaca toate calculele (ca la maririle de salarii), o sa dea vina pe ministrul de Externe si o sa ne anunte ca in Schengen intram pe la sfarsitul lui 2024.
    Nu vi se pare ciudat ca toate lucrurile bune se intampla dupa alegeri?
    Atunci scapam de vizele pentru SUA, atunci vom intra in Schengen, probabil vom trimite un om pe Marte, ca sa nu mai vorbim de spectaculoasele cresteri de pensii si salarii.
    Iar noi, ca prostii, ne vom prezenta la urne sa le dam posibilitatea sa faca toate aceste lucruri.

  2. În primul rând se spune DOMNUL Ciolacu! Ca doar nu ați fost coleg de bancă cu el.
    Omul ăsta chiar a făcut multe pentru poporul român. Pentru pensionari și pentru cei care cu greu își duc zilele.
    De ce nu spuneți că l-a arestat pe baronul din Vaslui? De ce nu vedeți câte fapte bune face?
    Cum crește salarii, cum protejeaza copiii să nu se mai drogheze. Despre asta nu spuneți nimic?

    • Doamna Lily, aveti dreptate! M-am gindit mai bine si am realizat ca mare adevar graiti. Un om ca Ciolacu, domnul Ciolacu am vrut sa scriu, se naste o data la 2-3 sute de ani. Asa un patriot nu a mai avut acest neam. Ne da bani, ne da de munca, ne da voucere de vacanta si nu cere nimic in schimb. In plus vad ca ia de la bogati, adica de la firmele astea din Europa care ne calca pe git sa ne fure bogatiile.
      Ar trebui ca fiecare institutie din tara asta sa aiba macar un tablou cu el, daca nu chiar o statuie. Sa ne traiasca!

      • La noi în comună, la Primărie chiar este un tablou cu domnul Ciolacu.
        Este un tablou în care domnul primar dă mâna cu domnul Ciolacu!
        Ce e rău în asta?
        Patrioți am mai avut noi, chiar daca nu vrem să recunoaștem. Tovarasul Ceaușescu a făcut și el multe pentru țara aceasta. Iar acum ne e rușine cu el.
        Dacă nu ne trezim o să ne bată Dumnezeu!

        • Lasati doamna, ca si domnul Ciuca a facut multe pentru popor. Puteau sa-i gaseasca si lui un loc in tablou, ca si el a fost prim ministru. Sa vorbiti cu primarul.

          • Ciucă ăsta nu a făcut NIMIC. Mi-a spus domnul primar că așa ministru fără valoare nu a mai avut poporul acesta.
            Românii muncesc ca el să primească pensie specială! Asta nu ați știut? Ar trebui să vorbiți cu primarul de la voi din localitate să vă spună ce oameni ne conduc. Care sunt buni și care nu sunt buni. Eu așa fac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole