spot_img
spot_img
spot_img

Studiu: organe pentru oameni de la porci modificați genetic

Studiul va stabili dacă rinichii de la porci modificați genetic pot fi transplantați în siguranță la oameni.

Articole similare

Primul studiu clinic care testează dacă rinichii de porc pot fi transplantați în siguranță la oameni vii a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), scrie Nature.

Studiul va începe la sfârșitul acestui an. Rinichii de la porci modificați genetic vor fi transplantați la persoane cu boală cronică de rinichi ale căror organe nu mai funcționează independent.

Până acum, șase oameni au primit organe de la porci modificați genetic. Operațiile au avut loc în SUA și în China. Au primit rinichi, inimă, ficat, dar nu au supraviețuit decât câteva luni după intervenție. Aceste transplanturi au fost aprobate din compasiune pentru pacienți care nu mai aveau nicio altă soluție de vindecare.

Un studiu care ar putea schimba soarta celor care așteaptă un transplant.

Noul studiu aprobat de FDA va grăbi trecerea de la o procedură experimentală la una uzuală. Un rezultat bun va putea salva mii de oameni care așteaptă un organ. „Începutul studiilor clinice formale este foarte interesant”, spune Jay Fishman, specialist în boli infecțioase de transplant la Spitalul General Massachusetts din Boston.

Șase persoane vor fi înscrise inițial în studiu, potrivit United Therapeutics, firma de biotehnologie, cu sediul în Silver Spring, Maryland, și Research Triangle Park, Carolina de Nord, care derulează studiul.

Acest studiu va include persoane cu boală renală în stadiu terminal. Pacienți cu vârsta cuprinsă între 55 și 70 de ani. Aceștia nu sunt eligibili pentru transplant de rinichi convențional din motive medicale. Sau nu sunt susceptibili să primească unul în următorii cinci ani. Oameni care, probabil, vor muri așteptând. Pacienții vor fi monitorizați îndeaproape timp de aproximativ șase luni. Se vor urmări efectele adverse grave, bolile infecțioase și alte semne de afectare a rinichilor. Apoi, vor fi monitorizați pentru tot restul vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole