spot_img
spot_img
spot_img

CJ Covasna finanțează 447 de proiecte culturale, pentru tineret și  biserici

Pentru acest an au fost depuse 549 de proiecte.

Articole similare

Consiliul Județean Covasna a anunțat astăzi rezultatele evaluării proiectelor depuse în cadrul concursului de proiecte pentru anul 2024. Astfel, în urma procesului de selecție, au fost acceptate pentru finanțare 447 de cereri, reprezentând 82% din totalul de 549 de cereri depuse. Aceste proiecte vor primi finanțare nerambursabilă pentru a-și implementa inițiativele propuse în opt categorii diferite.

„Constatăm că există în continuare o creștere a cererilor pentru finanțare nerambursabilă de către administrația județeană, din partea diferitelor entități care inițiază programe și evenimente semnificative, atât în mediul rural, cât și în mediul urban, ceea ce nu poate decât să ne bucure pentru că, astfel, au o contribuție evidentă la consolidarea comunității. În acest an, am alocat 3,2 milioane de lei, din care 2 milioane de lei sunt pentru unitățile de cult, 400 de mii de lei pentru programe culturale, educative și de recreere, și 200 de mii de lei pentru activități sportive. Ca și în anii precedenți, acordăm prioritate taberelor, promovând activitățile de timp liber pentru tineri. Pe lângă aceasta am majorat și fondul pentru tineret de la 150.000 lei la 200.000 lei. În felul acesta, am încercat să răspundem numărului tot mai mare de organizații de tineret care solicită sprijin financiar” – a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Dintre cererile acceptate în urma evaluării, finanțările se acordă astfel:

  • 136 de proiecte (din 172 câte au fost depuse) – în domeniul recreerii;
  • 96 de proiecte (din 118 câte au fost depuse) – proiecte culturale;
  • 135 de proiecte (din 165 câte au fost depuse) – inițiative ale unităților de cult;
  • 44 (din 49 câte au fost depuse) – proiecte sportive;
  • 36 (din 45 câte au fost depuse) – proiecte pentru tineret.

Acestea acoperă o gamă diversă de activități care vizează consolidarea comunității și promovarea valorilor locale. Astfel, pentru proiectele culturale și de agrement, s-a acordat prioritate domeniilor precum costumul popular, editarea de cărți, sculptură/statui, taberele, evenimentele legate de călărie, excursii și protecția naturii, acestea reflectând interesul și angajamentul comunității pentru conservarea și promovarea tradițiilor locale.

Perioada de implementare a proiectelor este stabilită între 29 aprilie și 5 decembrie 2024, beneficiarii având oportunitatea de a-și realiza inițiativele planificate în acest interval.

Foto: pxhere.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole