spot_img
spot_img
spot_img

Legea noilor taxe ni se va părea un nimic pe lângă ce urmează din 2025

Motivul: noile pensii și salarii ale bugetarilor.

Articole similare

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat că din 2025 urmează o reformă fiscală. Ministrul a spus că o să „ducem dorul la Legea privind măsurile fiscal-bugetare”. Adică, a Legii 296/2023 pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea.

„Măsurile acestea sunt tranzitorii spre reforma fiscală adevărată care probabil o vom avea în 2025. Cu siguranță, modificări în 2024 nu se mai pun în discuție, cel puțin la momentul actual. Nici pentru 2023”, a afirmat Marcel Boloș.

„Să știți că o să ducem dorul la Legea privind măsurile fiscal-bugetare.

Impactul pe care îl are impozitul minim pe cifra de afaceri este estimat undeva la aproape 5 miliarde lei. E o sumă importantă pentru bugetul de stat și un impozit tranzitoriu”, a explicat ministrul Finanțelor.

Care este motivul reformei fiscale din 2025?

„Noi ne bizuim pe reforma fiscală care e jalon în 2025. Resursele financiare consistente pentru măsurile din legea pensiilor generale vor veni din noua reformă fiscală”, a afirmat Boloș, în cadrul unei conferințe organizată de CursDeGuvernare.ro.

E limpede, spune el, „că se pun bazele unei reforme fiscale consistente care să susțină aceste angajamente pe care le aveam atât prin legea pensiilor cât și prin legea salarizării unice. Sunt legi cu un impact bugetar consistent și au nevoie de resurse financiare consistente”, a precizat Boloș.

Impozitul de 1% pe cifra de afaceri la marile companii poate fi modificat.

„În ceea ce privește impactul cifrei de afaceri asupra productivității muncii și asupra a ceea ce înseamnă activitatea de producție a firmelor românești, acest subiect l-am ridicat în discuțiile care au avut loc la nivelul Coaliției. Există acest risc de a impacta asupra activității de producție”, a precizat el.

Boloș spune că mecanismele din lege pot fi ajustate în cazul impactului negativ. „Este un impozit pe perioada unui an de zile până când trebuie să punem în aplicare reforma fiscală asumată de România prin PNRR”, a mai arătat ministrul Finanțelor.

5 COMENTARII

  1. mi se pare fabulos ca au tupeul sa faca asemenea declaratii. Si chiar cred ca asa va fi. Anul viitor vor fi alegeri, dar in 2025 nimeni nu-i poate opri.
    Eventual romanii la vot, dar m-as mira!

  2. Daca au curaj, se gasesc bani si pentru pensii si pentru salarii.
    Sa desfiinteze vreo 25 de judete. Toate Prefecturile si consiliile judetene.
    Sa desfiinteze citeva mii de localitati.
    Sa reduca numarul bugetarilor cu vreo 60-70%.
    Si al parlamentarilor la 300 (aici nu se cistiga prea mult, dar ar fi o masura de imagine).
    Pensiile speciale nu pot fi eliminate (cei din CCR sint principalii beneficiari). Dar pot da o lege prin care sa nu se mai acorde NOI pensii speciale. Adica cei care le au sa ramina cu ele pina crapa, dar macar sa nu mai apara alti noi pensionari speciali.
    Firmele de stat care au datorii sa fie desfiintate!
    Sa vedeti ce de bani ar fi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole