spot_img
spot_img
spot_img

Mănăstirea Prodromița din Comandău, în sărbătoare: hramul Sf. Nectarie, pe 9 noiembrie

Slujba începe sâmbătă la ora 8.

Articole similare

Mănăstirea Prodromița din Comandău, care are și hramul Sfântului Nectarie, pe lângă „Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului «Prodromița»”, așteaptă credincioșii să sărbătorească împreună, pe 9 noiembrie.

Dragi enoriași, cu bucurie și emoție vă invităm să luați parte alături de noi la prăznuirea Hramului Mănăstirii Prodromița din Comandău, ce va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 8:00. Este un prilej de rugăciune și comuniune în acest loc binecuvântat, unde împreună vom înălța sufletele către Dumnezeu.

Programul Slujbei:

  • 8:00 – Slujba Aghiasmei
  • Acatistul
  • Sfânta Liturghie.

Vă așteptăm cu drag să ne rugăm împreună și să ne întărim în credință la acest moment de mare însemnătate. Să ne rugăm pentru sănătate, pace și binecuvântarea Domnului în casele și familiile noastre! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, se arată în anunțul sfântului lăcaș.

După cum a declarat pentru covasna45.ro una dintre măicuțe, vor fi prezenți atât preoți din județ, cât și Preasfințitul Părinte Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei. De altfel, el este cel care a pus piatra de temelie a corpului de chilii ale mănăstirii, în data de 9 aprilie 2016, iar în data de 16 iunie 2016 a pus piatra de temelie a bisericii, întregul ansamblu monahal fiind înălţat până în luna noiembrie a anului 2016.

„Vin de obicei mulți credincioși, când avem hram. Sunt cei aflați la tratament în stațiune (Covasna), care sunt din toată țara. Dar vin special și credincioși din Brașov, Buzău, Bacău… Din multe orașe. Ne bucurăm”, ne-a mai spus măicuța.

Un sfânt chemat să mijlocească pentru vindecare

Sfântul Nectarie a trăit între anii 1846 – 1920. A absolit Facultatea de Teologie din Atena, a fost preot în Cairo (Egipt) și apoi director de școală teologică. Între anii 1904 și 1907 a pus bazele mănăstirii din insula Eghina, de unde i se trage și numele de „Sfântul Nectarie de la Eghina”. La 62 de ani, se retrage în această mănăstire cu hramul „Sfânta Treime”, unde rămâne până la sfârșitul vieții. Aici îi încuraja pe toți cei care veneau să îl vadă și să-i ceară un sfat să înfrunte cu credință problemele din fiecare zi și să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru toate, chiar și pentru încercările la care erau supuși.

Despre Sfântul Nectarie se spune că este chemat să mijlocească pentru tămăduirea omenilor de diverse boli, cu precădere cancerul. Darul facerii de minuni l-a primit datorita vieții sale curate, trăită în smerenie, rugăciune și dragoste față de aproapele său, după cum subliniază portalul crestinortodox.ro. A făcut minuni în timpul vieții, dar și imediat după trecerea sa la cele veșnice. „Atunci când maicile de la Mănăstirea Eghina au venit să pregătească trupul său neînsuflețit, au scos vesta de lână pe care o purta și au așezat-o pe patul vecin, unde se afla un paralitic. Imediat, paraliticul s-a ridicat din patul suferinței și a început să meargă”.

A fost trecut în rândul sfinților în anul 1961, de către Sfântul Sindod al Bisericii Ortodoxe din Grecia.

Multe mănăstiri din România au hramul Sfântului Nectarie, inclusiv Schitul de la Șinca Veche (Brașov) sau Mănăstirea „Radu Vodă” din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole