Consiliul Județean Covasna achiziționează 36 de microbuze electrice, în parteneriat cu 35 de UAT-uri, printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Astăzi a fost semnat contractul de furnizare pentru primele 19 microbuze cu 16+1 locuri, care vor fi folosite de elevii din 19 UAT-uri: Ojdula, Sânzieni, Ozun, Estelnic, Valea Crișului, Vâlcele, Zagon, Reci, Dobârlău, Aita Mare, Malnaș, Poian, Brateș, Ilieni, Cernat, Baraolt, Lemnia, Covasna și Tg. Secuiesc.
„Scopul nostru este de a asigura o educație modernă și instituții de învățământ dotate corespunzător pentru elevii din zonele rurale din județul Covasna. Achiziționarea microbuzelor electrice pentru elevi face parte din acest obiectiv, ajutând comunitățile locale și elevii din mediul rural în deplasările zilnice. Obiectivul specific al proiectului este îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere în zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare „verzi” (electrice), ecologice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. În aceeaşi măsură este și un proiect al cooperării, deoarece Consiliul Judeţean este liderul de proiect, și a preluat povara administrativă de la primăriile locale, realizând un singur proiect în acest scop” – a subliniat vicepreședintele Consiliului Judeţean Covasna, Jakab István-Barna.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 35,89 milioane lei, din care 20 de milioane de lei sunt aferente contractului semnat cu reprezentantul firmei Aveuro International.
În zilele următoare va fi semnat și contractul de furnizare pentru încă un lot, care vizează achiziționarea microbuzelor de 8+1 locuri care vor deservi elevii din Zăbala, Moacșa, Bățani, Micfalău, Chichiș, Ghidfalău, Sfântu Gheorghe, respectiv elevii Școlii Speciale din Sfântu Gheorghe care este în subordinea Consiliului Județean Covasna.
Sursa: Consiliul Județean Covasna